Η Αναστασία είναι μία καλλιτέχνης από εκείνες που ευχόμαστε

να είχαμε γνωρίσει από την αρχή της φωτεινής της πορείας. Για να μας γεμίσουν φως οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες της και να μας σοκάρει ευχάριστα η έκρηξη συναισθήματος που εκπέμπει η κάθε μια τους…

Η Αναστασία Λιάπη γεννήθηκε στην Καστοριά. Είναι παντρεμένη και μητέρα 3ων παιδιών. Η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε στο να γράφει και να εικονογραφεί παραμύθια. Με την γέννηση του πρώτου της παιδιού, γεννήθηκε και η επιθυμία να πιάσει τα πινέλα και να κάνει τους πρώτους τις πίνακες.

Η φωτογραφία στην ζωή της ήρθε με την γέννηση του τρίτου της παιδιού. Μιας κ ο χρόνος της περιορισμένος για πινέλα και μπογιές βρήκε στην φωτογραφική μηχανή έναν τρόπο να δημιουργεί εικόνες. Έχει κάνει δυο ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και δυο ατομικές με φωτογραφίες.

  • Πρώτη ομαδική έκθεση ζωγραφικής Ιούνιος 2006 στην Καστοριά.
  • Δεύτερη ομαδική έκθεση ζωγραφικής Αύγουστος 2009 στην Δαμασκηνιά Βοίου Κοζάνης.
  • Πρώτη ατομική έκθεση φωτογραφίας (ΕΙΚΑΣΤΙΚΈΣ ΜΑΤΙΕΣ) Αύγουστος 2012 στην Δαμασκηνιά Βοίου Κοζάνης.
  • Δεύτερη ατομική έκθεση Μάιος 2013 (ΜΙΑ ΦΟΡΆ ΚΙ ΈΝΑΝ ΚΑΙΡO φωτογραφικό παραμύθι) στο πνευματικό κέντρο του Άργους Ορεστικού.

 

Με τα παραμύθια που γράφει έχει πάρει μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις. Η Αναστασία Λιάπη ζει κ δημιουργεί στο Άργος Ορεστικό. Φωτογραφία για την Αναστασία Λίαπη είναι ζωή, είναι φως, όσο σημαντικό είναι το φως στην φωτογραφία, τόσο είναι και στην ζωή μας