ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Χθες το πρωί, πολλά μέλη της δημοτικής μας κίνησης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»,

με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Τάσο Ταστάνη, συμμετείχαμε στην αγωνιστική συγκέντρωση που οργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων του «Ασκληπιείου Βούλας» στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου, προκειμένου να εκφράσουμε τη ριζική αντίθεσή μας στο προωθούμενο λειτουργικό λουκέτο του μοναδικού νοσοκομείου της Νότιας Αθήνας και την εκχώρηση σημαντικών τμημάτων της λειτουργίας του σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Οι Υγειονομικοί και οι Γιατροί του Ασκληπιείου Βούλας και η πρόεδρος του σωματείου γιατρός Δέσποινα Τοσουνίδου, κατήγγειλαν ότι με τον τελευταίο νόμο-οδοστρωτήρα που ψήφισε πρόσφατα η μνημονιακή συγκυβέρνηση, μεταξύ άλλων μέτρων θεμελίωσης της βαρβαρότητας, το Υπουργείο Υγείας θέτει σε διαθεσιμότητα πολλές ειδικότητες (οδηγούς, φύλακες και λοιπό προσωπικό του ΕΣΥ) που σηματοδοτεί την προώθηση της συνολικής κατεδάφισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η κυβέρνηση και ο Υπουργός «Υγείας» αποδεικνύουν με την πολιτική τους ότι απεχθάνονται τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αυτό της ελεύθερης πρόσβασης στη Δημόσια Υγεία. Και θέλουν να τα καταργήσουν, βάζοντας παντού μέσα στα Νοσοκομεία, τους ιδιώτες για να κερδοσκοπούν σε βάρος των εργαζομένων και των ασθενών. Κάλεσαν όλους τους κατοίκους των Νοτίων προαστίων να πλαισιώσουν και να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα τους ενάντια στο λειτουργικό λουκέτο του Νοσοκομείου και τη σωτηρία του δημόσιου συστήματος υγείας.

DSC_0829 DSC_0831 DSC_0834

Χαιρετίζοντας την αγωνιστική εκδήλωση ο υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας Τάσος Ταστάνης εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους αγωνιζόμενους υγειονομικούς και κατέστησε σαφές ότι οι λαϊκές οικογένειες της Γλυφάδας και η δημοτική μας κίνηση «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» έχουν ως πρώτη προτεραιότητα τον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ και του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και πρωτίστως του «Ασκληπιείου της Βούλας».

DSC_0837 DSC_0847 DSC_0857

Διεκδικούμε την ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας τόσο για τους ασφαλισμένους  όσο και για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας.

 

www. anatropistiglyfada.com

https://www.facebook.com/AnatropiGlyfada

e-mail:anatropistiglyfada@gmail.com

Στο εκλογικό κέντρο Κ. Αθανάτου 22 (δίπλα στα ΕΛΤΑ της Τερψιθέας)