Αντρες έτοιμοι για όλαΑρης Λαούδης

 

Το μάτι του αρχηγού γυάλιζε… Αυτό το «δίνουμε τον υπέρ πάντων αγώνα» δεν βγήκε τυχαία, άλλωστε ο Νίκος Ζήσης δεν είναι απ’ αυτούς που λένε για να λένε ή μπαίνουν στη διαδικασία για τυπικές δηλώσεις που δεν αισθάνονται.

Η φράση του αντιπροσωπεύει αυτό που εκπέμπει η εθνική ομάδα εν όψει του αποψινού πρώτου «τελικού» με τους… διαόλους από τη Σερβία που ακόμη και πεσμένοι να είναι, τρέμεις μη σηκωθούν και βρουν τον τρόπο να σε νικήσουν.

 

Ελλάδα – Σερβία είναι αυτό που λέμε «τρέμει ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη», ο ένας στραβοκοιτάει τον άλλον σαν να λέει «τι μου επιφυλλάσει πάλι ο κερατάς» κι αυτά τα πηγαδάκια στο Melia Castilla, στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν οι ομάδες, έχουν τον χαβαλέ τους.

Βλέπεις Μποντιρόγκα και Τάρλατς να κάθονται στο τραπέζι με τον Τζόρτζεβιτς και τον «Μούτα» και λες «ώρα είναι τώρα να δούμε και τον Ντέγιαν στο παρκέ».

Σκέφεσαι να γίνει καμία μάζωξη των «σοφών» (με την καλή έννοια, κι όχι αυτή που εννοούσε ο Φασούλας) του σερβικού μπάσκετ, σαν κι αυτές που κατά καιρούς γίνονται πριν από μεγάλες διοργανώσεις και λές μέσα σου «βρε, λες να ‘χει σκεφτεί κάτι ο Ντούντα και ο Ζοτς και να μην το φανταζόμαστε;».

Υπερβολές θα πείτε, σ’ έναν βαθμό «ναι», θα σας απαντήσω, αλλά αυτές οι σκέψεις γίνονται σε κάθε δημοσιογραφική αποστολή και πριν από ματς με τους Σέρβους, ενδεικτικό αυτού που λέμε για το θεριό και τον Γιάννη. Αλλωστε, ποιος μπορεί να αμφισβητήσει την πονηριά και την μπασκετική ευφυΐα μιας σχολής που παραδοσιακά μας βγάζει (και της βγάζουμε…) την ψυχή.

Οχι, η Σερβία δεν έχει Μποντιρόγκα, ούτε Τάρλατς, ούτε μπορεί να αιφνιδιάσει τον Κατσικάρη. Είναι μια ομάδα, όπως κι εμείς άλλωστε, που απόψε θα πεθάνει στο παρκέ. Ενδεχομένως να ήταν ο προτιμότερος αντίπαλος, συγκριτικά με Ισπανία, Βραζιλία και Γαλλία, αλλά είναι ο αντίπαλος που έχει τη μεγαλύτερη καρδιά απ’ όλους.

Θα κάνει τα πάντα, ακόμη και τις πονηριές της αν χρειαστεί, και η Εθνική δηλώνει έτοιμη να τις αντιμετωπίσει. Ξέρει άλλωστε από πονηριές κι επειδή δεν είμαστε τίποτα παιδάκια, είναι δεδομένο πως απόψε το βράδυ οι 12 μάγκες του Κατσικάρη θα είναι έτοιμοι για όλα. Ακόμη και για τις πονηριές…

source: http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=26781&subid=2&pubid=129828792