Το κλίμα πλέον έχει αλλάξει. Οι εορτασμοί των εθνικών επετείων έχουν μετατραπεί σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και αποδοκιμασίας κατά των αιρετών. Και αυτό είναι εμφανές από τις ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται γύρω από πολιτικά πρόσωπα για να τους προφυλάξουν από την οργή των πολιτών.

Η δυσαρέσκεια του κόσμου κρατά μακριά από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου υπουργούς, βουλευτές και πάσης φύσεως αιρετούς, οι οποίοι φοβούνται πως η παρουσία τους στις εορταστικές εκδηλώσεις θα αποτελέσει «κόκκινο» πανί.

Πολιτικοί, κυρίως από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. φοβούνται πως εκείνη την ημέρα ο κόσμος θα τους αποδοκιμάσει στις εκλογικές τους περιφέρειες και γι’ αυτό προτιμούν να… κάτσουν σπίτι τους.

 «Τα κάγκελα δείχνουν τρομοκρατημένη Πολιτεία» λένε οι πολίτες με αφορμή την φετινή απόφαση για πριβέ… παρελάσεις.

Οι στρατιωτικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα διεξαχθούν με τον κόσμο «περιορισμένο» και την αστυνομία να θέτει σε επιφυλακή το προσωπικό της για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων.

Οι εξέδρες των επισήμων θα είναι αποκλεισμένες σε απόσταση δεκάδων μέτρων από κάγκελα και παρατεταγμένους αστυνομικούς, ενώ ο κόσμος θα παρακολουθήσει τις παρελάσεις κυρίως στην αρχή και στο τέλος τους.

Μια πρώτη γεύση πήραμε από τη μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη να εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος…

Στη Θεσσαλονίκη επί ποδός θα βρίσκονται για την στρατιωτική παρέλαση περίπου 2.000 ένστολοι σε μία προσπάθεια να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί την 28η Οκτωβρίου του 2011, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας είχε στοχοποιηθεί από ομάδα διαδηλωτών.

Τις χρονιές που ακολούθησαν, με δεδομένη την οργή του κόσμου για το πολιτικό σύστημα φούντωνε η συζήτηση για την κατάργηση των παρελάσεων. Ωστόσο, όλοι επέμεναν ότι οι παρελάσεις όχι μόνον δεν πρέπει να ματαιωθούν, αλλά και όλα τα μέλη της κυβέρνησης πρέπει να παρίστανται σε αυτές.

Φρούριο η Αθήνα

Με κάγκελα θα είναι φραγμένη και η μαθητική παρέλαση που θα ξεκινήσει στις 11.00 στην Αθήνα και θα διαρκέσει περίπου 45 λεπτά. Κάγκελα έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος όπου η πρόσβαση θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν διαπιστεύσεις και προσκλήσεις. Απέναντι από την εξέδρα των επισήμων έχει στηθεί δεύτερη εξέδρα για τις κάμερες, τους δημοσιογράφους και τους προσκεκλημένους. Οι γονείς των μαθητών και ο υπόλοιπος κόσμος θα μπορεί να παρακολουθήσει την παρέλαση από την οδό Πανεπιστημίου, από το ύψος της Βουκουρεστίου και κάτω, και από την Αμαλίας στο ύψος του Ζαππείου.

Φοβούνται ακόμη και τρομοκρατικό χτύπημα

Oι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ σχεδιάζουν πυρετωδώς τη λήψη μέτρων για την αποτροπή ενός τρομοκρατικού χτυπήματος που θα μπορούσε να γίνει παρουσία πλήθος κόσμου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε τρόπος κατάρριψης ύποπτων ελικοπτέρων μέσω ηλεκτρονικών παρεμβολών στα συστήματα πλοήγησής τους.

Εικόνες χαραγμένες στη μνήμη μας…

*Όλοι θα θυμάστε το περιστατικό στην μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011 στη Λάρισα, όπου ένας μαθητής την ώρα που περνούσε μπροστά από τους επισήμους, σήκωσε το χέρι του και τους μούντζωσε!

μαθητης

*…αλλά και τις δηλώσεις Παπούλια στη Θεσσαλονίκη το 2011: «Ποιοι με αποκαλούν προδότη, εγώ πολέμησα 15 χρονών τον ναζισμό»

source: http://www.aftodioikisi.gr/proto-thema/giati-oi-airetoi-fovountai-tis-parelaseis-ta-epeisodia-kai-ta-drakonteia-metra-asfaleias