Τον φόβο του ότι ο Όσκαρ Πιστόριους θα αυτοκτονήσει με το ίδιο όπλο από το οποίο έχασε τη ζωή της εκείνη, εξέφρασε στοδικαστήριο ένας μάρτυρας που ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος.

Κατά τη τέταρτη ημέρα της δίκης του παραολυμπιονίκη δρομέα, ο γείτονάς του Γιόχαν Στιπ κατέθεσε ότι μπήκε στο σπίτι του Πιστόριους λίγα λεπτά αφότου άκουσε φωνές και πυροβολισμούς και βρήκε τον αθλητή γονατιστό μπροστά από το πτώμα μίας γυναίκας.

Γιατρός ο ίδιος, ο Στιπ περιέγραψε τις άκαρπες προσπάθειές του να επαναφέρει στη ζωή το 29χρονο μοντέλο και απόφοιτο της Νομικής που είχε σχέση με τον Πιστόριους λίγους μόλις μήνες, ενώ τη στιγμή της κατάθεσής του ο Πιστόριους ξέσπασε σε κλάματα και κρατούσε με τα χέρια το κεφάλι του.

Την ώρα που ο Στιπ επιχειρούσε να δει αν μπορεί να επαναφέρει την Στέενκαμπ, ο Πιστόριους τον ικέτευε να την σώσει, όπως κατέθεσε ο ίδιος ο μάρτυρας.

“την πυροβόλησα. Την πέρασα για διαρρήκτη και την πυροβόλησα”

“Ο Όσκαρ έκλαιγε συνέχεια. Προσευχόταν στον Θεό: ‘Σε παρακαλώ άφησέ την να ζήσει, δεν πρέπει να πεθάνει’ “, είπε ο μάρτυρας.

Κάποια στιγμή, όταν ο Πιστόριους έφυγε από εκεί όπου βρισκόταν νεκρή η σύντροφός του, ο Στιπ νόμισε ότι πάει να αυτοκτονήσει.

“Παρατήρησα ότι ο Όσκαρ ανέβαινε στον πάνω όροφο και ρώτησα τον κύριο Στάντερ (τον διαχειριστή του κτιριακού συγκροτήματος όπου διέμενε ο αθλητής) αν ήξερε που βρίσκεται το όπλο γιατί ήταν προφανές ότι ο Όσκαρ ήταν ταραγμένος, πολύ ταραγμένος”, είπε ο μάρτυρας.

 

source: newsit.gr