Ενημερωτική εκδήλωση σχετική με τις διαταραχές μνήμης (άνοια) και την κατάθλιψη στην Γ΄ ηλικία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014 στο Α΄ Κ.Α.Π.Η. Αργυρούπολης σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και το Κέντρο Ημέρας ΙΑΣΙΣ Α.Μ.Κ.Ε. με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της τρίτης ηλικίας.
Ο ψυχίατρος  και επιστημονικά υπεύθυνος κ/ος Παπατριανταφύλλου μίλησε για την άνοια και τις παθήσεις που την προκαλούν εκ των οποίων η συνηθέστερη μορφή είναι η νόσος Alzheimer.Πρότεινε μη φαρμακευτικές μορφές αντιμετώπισης όπως η σωματική άσκηση,Sudoku,σταυρόλεξα και τη συμμετοχή σε ομαδικές εκδηλώσεις τη κοινωνικοποίηση και τη σωστή διατροφή.
Στη συνέχεια ο ψυχίατρος του Κέντρου κ/ος Σάρκος παρουσίασε το θέμα της κατάθλιψης στα άτομα της τρίτης ηλικίας , τα συμπτώματα αυτής όπως η έλλειψη ευχαρίστησης, η αλλαγή στο ύπνο ,η ελάττωση του ενδιαφέροντος και πρότεινε ως θεραπεία τα αντικαταθλιπτικά, την ψυχοθεραπεία τύπου «επίλυσης προβλημάτων» ή την ομαδική ψυχοθεραπεία.
Στην εκδήλωση απεύθυνε  χαιρετισμό ο Δήμαρχος Κ/ος  Κωνσταντάτος και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής  Κ/ος Μηνόπουλος. Παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πόλης Κ/ος Τογρίδης , η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κ/α Φουσκίδου, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Κ/α Στελλάκη, Κ/ος Τζιάλλας , Κ/ος Νικοθόδης, η Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αργυρούπολης Κ/α Κατσαρού, η Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ελληνικού Κ/α Κορίλλη και η τοπική σύμβουλος Ελληνικού Κ/α Σαμαρά.
Το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν τεστ  μνήμης στα Κ.Α.Π.Η. του δήμου:
 
29/10/14 Α΄ Κ.Α.Π.Η. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
05/11/14 Α΄ Κ.Α.Π.Η ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
12/11/14 Β΄ Κ.Α.Π.Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
19/11/14 Γ΄ Κ.Α.Π.Η ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
26/11/14 Β΄ Κ.Α.Π.Η ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΑΝΟΙΑ