Η αστυνομία συνέλαβε 13 ύποπτους, ενώ η κοπέλα εισήχθη στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Μια 20χρονη στην Ινδία καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού κατόπιν εντολής των πρεσβύτερων του χωριού, που ήταν αντίθετοι στη σχέση της με έναν άνδρα από άλλη φυλή. Η αστυνομία συνέλαβε 13 ύποπτους, ενώ η κοπέλα εισήχθη στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως καταγγέλλεται, η απόφαση για τον βιασμό ελήφθη από ένα «αυτοσχέδιο δικαστήριο», όπως αποκαλείται, κάτι που συνηθίζεται στα χωριά της Ινδίας. Τα δικαστήρια αυτά συχνά καταδικάζουν σε θάνατο ζευγάρια που κρίνουν ότι παραβίασαν τον κώδικα τιμής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ομαδικός βιασμός της 20χρονης το βράδυ της Δευτέρας ήταν η τιμωρία της για τη σχέση που είχε με έναν άνδρα από άλλη φυλή, κάτοικο του γειτονικού χωριού στην περιοχή Μπιρμπούμ.

«Η σχέση τους συνεχιζόταν επί σχεδόν πέντε χρόνια. Όταν ο άνδρας επισκέφθηκε το σπίτι της γυναίκας τη Δευτέρα για να της κάνει πρόταση γάμου, οι πρεσβύτεροι τον είδαν και έστησαν ένα ‘πρόχειρο δικαστήριο’. Στη διάρκεια της ‘δίκης’ το ζευγάρι δέθηκε σε ένα δένδρο», δήλωσε στο BBC ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μπιρμπούμ, ο Σ.Σουντακάρ.

Ο ίδιος είπε ότι ο επικεφαλής του χωριού της γυναίκας επέβαλε στο ζευγάρι πρόστιμο 400 δολαρίων γιατί «διέπραξε το έγκλημα να ερωτευτεί». Ο άνδρας κατέβαλε το πρόστιμο, αλλά η οικογένεια της γυναίκας δεν διέθετε τα χρήματα. Τότε ο επικεφαλής του χωριού, ο οποίος μάλιστα είναι μακρινός συγγενής της γυναίκας, διέταξε τον ομαδικό βιασμό της, πρόσθεσε ο Σουντακάρ.

Ο επικεφαλής του χωριού φέρεται να είπε στους άνδρες κατοίκους,

«Η οικογένειά της δεν μπορεί να πληρώσει, οπότε πηγαίνετε να απολαύσετε το κορίτσι»,

φέρεται να είπε στους άνδρες κατοίκους ο επικεφαλής του χωριού, σύμφωνα με την γραπτή καταγγελία της οικογένειας της 20χρονης.

 Παρότι ο βιασμός διαπράχθηκε το βράδυ της Δευτέρας, η οικογένεια της γυναίκας βρήκε το σθένος να πάει στην αστυνομία το μεσημέρι της Τετάρτης και το βράδυ της ίδιας ημέρας η κοπέλα εισήχθη στο νοσοκομείο.

Το 2010, οι πρεσβύτεροι του Μπιρμπούμ υποχρέωσαν τουλάχιστον τρεις γυναίκες της φυλής τους να γδυθούν και να κυκλοφορούν γυμνές μπροστά από συγκεντρωμένα πλήθη στο κρατίδιο της δυτικής Βεγγάλης, σύμφωνα με την αστυνομία.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο

source: naftemporiki.gr