Του ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΡΑΛΗ

Περιπλέκονται αρκετά τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Θεόδωρο Καρυπίδη, καθώς η Περιφερειακή Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας με ψήφους 9-3 δεν απέσυρε την υποστήριξη στον δημοσιογράφο παρά τις προθέσεις του κομματικού επιτελείου να λήξει κοινή συναινέσει η υπόθεση με γνώμονα σε αυτή τη φάση να μετριαστούν κατά το δυνατόν οι δυσμενείς εντυπώσεις που προκλήθηκαν εντός και εκτός κομματικών πλαισίων.

Αλλά και πέραν των εθνικών συνόρων, μετά την παρέμβαση του αμερικανοεβραϊκού λόμπι.

Τα πάντα πλέον θα κριθούν στην απογευματινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που ήταν να γίνει χθες, αλλά αναβλήθηκε για δεύτερη φορά, καθώς έπρεπε πρώτα να επιστρέψουν οι Δημήτρης Βίτσας και Κώστας Πουλάκης από την Κοζάνη. Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον υπεύθυνο Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχαν μεταβεί εσπευσμένα στη Δυτική Μακεδονία μετά το σάλο που δημιουργήθηκε αναζητώντας συναινετική λύση. Ανεπιτυχώς όμως, διότι φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί μπροστά στη δύσκολη απόφαση να άρει μονομερώς την υποστήριξή του προς το πρόσωπο του κ. Καρυπίδη αγνοώντας τη θέση των τοπικών οργανώσεών του στη Δυτική Μακεδονία.

Στην Αθήνα αντιθέτως με την Κοζάνη το κλίμα είναι πολύ βαρύ για τον κ. Καρυπίδη. Ενδεικτική είναι η δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη: «Αν τα εννοούσε, όχι υποψήφιος δεν θα είναι, αλλά ούτε από το απέναντι πεζοδρόμιο δεν θα μπορεί να περάσει». Αποστάσεις από την επιλογή του Θεόδωρου Καρυπίδη πήρε και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Οταν κάνουμε λάθη, τα αναγνωρίζουμε, τα διορθώνουμε και προχωράμε μπροστά» δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης υπενθυμίζοντας ότι η Αριστερή Πλατφόρμα στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής είχε εκφράσει διαφωνίες για τις υποψηφιότητες στη Δυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο. «Ημουν από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είχαμε εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις για τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε συλλογικά να εγκρίνει κατά πλειοψηφία “ως πακέτο” και τους 13 υποψήφιους περιφερειάρχες. Εάν έχει γίνει κάποιο λάθος από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πολιτική ωριμότητα να το αναγνωρίσει, να το επανεκτιμήσει και να το διορθώσει».

Για τους Αμερικανοεβραίους

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στα βέλη που δέχθηκε πέραν του Ατλαντικού κάνοντας λόγο για απαράδεκτη απόπειρα παρέμβασης στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα του εκτελεστικού διευθυντή της αμερικανοεβραϊκής οργάνωσης American Jewish Committee, Ντέιβιντ Χάρις, ο οποίος κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, τον υποψήφιο περιφερειάρχη στη Δυτική Μακεδονία Θεόδωρο Καρυπίδη για αντισημιτικές δηλώσεις. Σε σχετική ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον κ. Χάρις για «εντελώς αναίτια επίθεση» και υποστηρίζει ότι ο τρόπος της διατύπωσης της παρέμβασής του «παρουσιάζει εντυπωσιακές ομοιότητες με τις μονταζιέρες του Μεγάρου Μαξίμου και της λεωφόρου Συγγρού». Τονίζει, δε, ότι ως κόμμα «έχει σταθεί έμπρακτα απέναντι στους νεοναζί και στους αρνητές του Ολοκαυτώματος».

source: enet.gr