Πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Γλυφάδας

ανοικτή συζήτηση ανάμεσα στους υποψηφίους δημάρχους οι οποίοι κλήθηκαν να τοποθετηθούν στα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι, η πόλη μας αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση γενικότερα με αιχμή το θέμα της διαδικασίας της διαθεσιμότητας μεγάλου μέρους εργαζόμενων μέσω της υποτιθέμενης αξιολόγησης, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, των ιδιωτικοποιήσεων κ.λ.π.

Από τη μεριά του απερχόμενου δημάρχου και εκπροσώπου του ενός εταίρου της μνημονιακής συγκυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ, επαναλήφθηκε το χιλιοπαιγμένο έργο της δήθεν πετυχημένης θητείας του, της ακατάσχετης αοριστολογίας και της αγενέστατης αποχώρησής του γιατί έχει αποδείξει ότι δεν αντέχει το διάλογο. Δεν ψέλλισε ούτε μια λέξη για τις ευθύνες της κυβέρνησης για τη σημερινή κατάσταση της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά ούτε και για τις δικές του.

Από την άλλη ο κ. Παπανικολάου – εν ενεργεία ευρωβουλευτής της ΝΔ και εκλεκτός του πρωθυπουργού – παρέστησε τον ανεξάρτητο που δεν ξέρει τίποτε για τις εγκληματικές πολιτικές που υλοποιούνται και ψηφίζονται με τα δυο χέρια  από το σύνολο των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δεν είπε λέξη για την ολόπλευρη στήριξη που παρείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι – και τώρα υποψήφιοι μαζί του – της παράταξης του υπουργού της κυβέρνησης κ. Βαρβιτσιώτη. Μαζί με τον απερχόμενο δήμαρχο ψήφισαν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στο δήμο καθώς και όλα τα μέτρα μεταφοράς των μνημονιακών πολιτικών στη Γλυφάδα.

Ένα είναι το συμπέρασμα για τους εκλεκτούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ

Κοντά τους και η παράταξη των «ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ» με τη μεσοβέζικη και κατά περίπτωση στάση που πατάει σε δυο βάρκες, ωραιοποιεί τις καταστάσεις και αποφεύγει την καταγγελία των υπευθύνων για τα προβλήματα και τις πολιτικές που τα επιφέρουν.

Ο υποψήφιος δήμαρχος της δημοτικής μας κίνησης  «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» Τάσος Ταστάνης αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα τα προβλήματα που απασχολούν την πόλη και τους εργαζόμενους στο δήμο, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι βασική μας αρχή είναι η υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και ότι είμαστε αποφασισμένοι να πάμε κόντρα στα μνημόνια και στους εφαρμοστικούς αυτών νόμους.

Αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν επιφέρει στη λειτουργία του δήμου οι απολύσεις των σχολικών φυλάκων, η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, οι μεγάλες μειώσεις στο προσωπικό με την πολιτική των συνεχών απολύσεων μέσω της διαθεσιμότητας και την σχεδόν πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Και στο δήμο μας με την ψήφο των παρατάξεων του κ. Κόκκορη και του κ. Παπανικολάου ακολουθούνται κατά γράμμα οι μνημονιακές πολιτικές των προσλήψεων με δίμηνες και τετράμηνες συμβάσεις μέσω ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ που προσφέρουν στην ουσία ενοικιαζόμενους εργαζόμενους με συνθήκες «σύγχρονου σκλαβοπάζαρου» και που ανοίγουν διάπλατα το δρόμο για απολύσεις προσωπικού και οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση βασικές υπηρεσίες του δήμου.

Εξέφρασε τη ριζική μας αντίθεση στις πολιτικές αυτές και ξεκαθάρισε ότι υποστηρίζουμε την ορθολογική αξιοποίηση του συνόλου των εργαζομένων του δήμου μας με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του παρεχόμενου – κυρίως κοινωνικού – έργου προς τους δημότες και επιδιώκουμε τη λειτουργία του δήμου μας με εργαζόμενους με σταθερές εργασιακές σχέσεις, πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και αξιοπρεπείς αμοιβές.

Για άλλη μια φορά επανέλαβε τη δέσμευσή μας ότι κανείς εργαζόμενος του Δήμου δεν θα χάσει τη δουλειά του και ότι δεν θα υπογράψουμε καμία απόλυση εργαζόμενου. Κάλεσε επίσης τη δημοτική αρχή να συγκαλέσει άμεσα έκτακτο Δ.Σ. που να αποφασίσει:

  1. Την καταδίκη της προωθούμενης δήθεν «αξιολόγησης», που υποκρύπτει απολύσεις και διαλύει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και οδηγεί τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα μεγάλα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα.
  2. Τη μη εφαρμογή των διατάξεων του Ν 4250/14 του οποίου πρέπει να ζητήσει την απόσυρση.
  3. Την έμπρακτη στήριξη των κινητοποιήσεων εναντίον του νόμου που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.
  4. Να μη κινήσει καμιά πειθαρχική διαδικασία εις βάρος των εργαζομένων που αντιδρούν στην εφαρμογή του νόμου.

Οι περισσότεροι εκ των υποψηφίων αρκέσθηκαν σε αόριστες υποσχέσεις αλλά απέφυγαν να τοποθετηθούν στην παραπάνω συγκεκριμένη πρότασή μας.

Μαζί ανατρέπουμε!  – Μαζί δημιουργούμε!

ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ

Υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας

Κ. Αθανάτου 22 Γλυφάδα (δίπλα στα ΕΛΤΑ) τηλ. 210.96.24.294

www.anatropistiglyfada.com

https://www.facebook.com/AnatropiGlyfada