babyPap

Ο δήμος είναι η Γλυφάδα και η φωτο είναι από τη νηπιακή ηλικία του νέου δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου ο οποίος αυτοσυστήνεται μέσω του glyfada free press: “Είμαι γεννημένος στις 15 Αυγούστου 1977, παιδί πολύτεκνης οικογένειας, μαζί με τους γονείς μου Παύλο και Σταματία και τα τρία αδέρφια μου.”

 

 

Οι σπουδές

Είχα την τύχη να διδαχθώ τη νομική επιστήμη από σπουδαίους διδάσκαλους στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα με τις σπουδές μου ανέπτυξα έντονη ενασχόληση με τα κοινά, εκπροσωπώντας τους συμφοιτητές μου στα όργανα συνδιοίκησης του Τμήματος Νομικής και του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά την ολοκλήρωση των προπτυχιακών μου σπουδών έδωσα εξετάσεις και έγινα δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Αθηνών, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις σπουδές μου δύο χρόνια αργότερα.

Αγαπημένο χόμπι, με διαφορά το μπάσκετ! Μην ξεχνάτε εξάλλου ότι είμαστε η γενιά που μεγάλωσε μέσα στη φρενίτιδα για το μπάσκετ που δημιούργησε η τεράστια επιτυχία της εθνικής ομάδας το 1987.

parelasiPapanikolaou

Αγαπημένο βιβλίο

Δύσκολο να ξεχωρίσω ένα αγαπημένο, αλλά σίγουρα θυμάμαι την έντονη συγκίνηση που προσφέρει η ανάγνωση του «Χαμένου Παραδείσου» – ένα βιβλίο του Βρετανού δημοσιογράφου και συγγραφέα Giles Milton για την καταστροφή της Σμύρνης το 1922.

Αγαπημένη μουσική

Στο κινητό μου, αλλά και στο σπίτι μου ακούω μουσική, ελληνική και ξένη, σε όλες τις μορφές και τα είδη. Και επιτρέψτε μου και ένα σχόλιο ειδικά για την ελληνική μουσική: Από το έντεχνο μέχρι το λαϊκό κι από το ρεμπέτικο μέχρι το ροκ, οι  Έλληνες τραγουδοποιοί έχουν συνθέσει κομμάτια για κάθε στιγμή και για κάθε διάθεση.

Κινηματογράφος

Πήγαινα πολύ συχνά στον κινηματογράφο και είμαι τυχερός που πρόλαβα μικρός και τη «Μαριλένα» στην Τερψιθέα. Το τελευταίο εξάμηνο, λόγω της πολύ κοπιαστικής προεκλογικής εκστρατείας, δεν πρόλαβα δυστυχώς να πάω σινεμά. Ελπίζω να αναπληρώσω το χαμένο χρόνο στους θερινούς κινηματογράφους!

Αγαπημένος περίπατος

Υπέροχη η διαδρομή και στους πρόποδες του Υμηττού και φυσικά στην παραλία της Γλυφάδας. Ένα μοναδικού φυσικού κάλλους μέρος, που οφείλουμε να το αξιοποιήσουμε προς όφελος των δημοτών της Γλυφάδας και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.

Αγαπημένη πόλη (μετά τη Γλυφάδα!)

Η Βαρκελώνη στην Ισπανία είναι μια υπέροχη πόλη, με φοβερό ταμπεραμέντο

και σύγχρονες υποδομές. Μοναδικό της μειονέκτημα η υπέρ του δέοντος «τσιμεντοποίηση». Μια παραθαλάσσια πόλη-πρότυπο. Αν πετύχουμε η Γλυφάδα μας να της μοιάσει σε ορισμένα μόνο χαρακτηριστικά, θα είμαστε σίγουρα πολύ ικανοποιημένοι.

Κατοικία

Μένω στο σπίτι που μεγάλωσα και έχω μαζεμένες όλες τις παιδικές, εφηβικές και νεανικές μου αναμνήσεις, στην Τερψιθέα.

Πρότυπο

Αναμφίβολα ο πατέρας μου. Ένας άνθρωπος έντιμος, φιλότιμος, εργατικός, που αγαπούσε βαθιά την οικογένειά του και τον τόπο του. Πολλά από τα διδάγματά του εξακολουθούν και με οδηγούν στη ζωή μου.

see more: http://www.aftodioikisi.gr

Follow us: https://twitter.com/GlyfadaMetropol