ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ κ. ΚΟΚΟΡΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ.

“Κ. ΔΗΜΑΡΧΕ

Πριν λίγους μήνες οι κάτοικοι της Τερψιθέας (μαζί βέβαια με τους κατοίκους των γειτονικών συνοικιών) ανακουφίστηκαν στην αναγγελία της είδησης της λειτουργίας του μετρό στο Ελληνικό, ελπίζοντας ότι θ’ απολάμβαναν και αυτοί , όπως εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών μας την αξιοπιστία και την ταχύτητα που εξασφαλίζει ένα μέσο σταθερής τροχιάς όπως το μετρό,. στις μετακινήσεις τους.

Πολύ γρήγορα οι προσδοκίες διαψεύστηκαν.  Με την κατάργηση της λεωφορειακής γραμμής του 210 απέμεινε μοναδική επιλογή για τους κατοίκους της Τερψιθέας η λεωφορειακή γραμμή του 205. Φανταζόμαστε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να σταθείτε σε μια στάση περιμένοντας από 15 λεπτά έως μισή ώρα να φανεί το λεωφορείο, φανταζόμαστε όμως ότι έχετε γίνει αποδέκτης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην ξεχασμένη Τερψιθέα.

Η συνοικία μας κατοικείται στην πλειοψηφία της από εργαζόμενους ανθρώπους που καθημερινά μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, μ’ όλες τις καιρικές συνθήκες, και δικαιούνται κ. Δήμαρχε τ’ αυτονόητο.

Να μπορούν να μετακινούνται με ασφάλεια και αξιοπισ1ία και με πυκνά δρομολόγια στις λεωφορειακές γραμμές που συνδέουν με το μετρό του Ελληνικού .

Επειδή αποδείχθηκε ότι ο ΟΑΣΑ δεν μπορεί ν’ ανταποκριθεί στον ρόλο του για την εξυπηρέτηση των δημοτών, ζητάμε:

Να εξασφαλίσετε πυκνά δρομολόγια , τουλάχιστον για τις ώρες αιχμής κατά τις οποίες δεκάδες πολιτών μετακινούνται προκειμένου να μεταβούν στην εργασία τους , με τα λεωφορεία του Δήμου, αξιοποιώντας την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ, ώστε ν’ εξασφαλισθεί η γρήγορη σύνδεση της πλατείας Καραϊσκάκη και γενικά της Τερψιθέας, με το μετρό του Ελληνικού.”

Την επιστολή υπογράφουν 65 συμπολίτες μας.

epistoli