Μόνο για... συγγενείς και φίλους έγινε

και φέτος η μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα. Αποκλεισμένο από νωρίς το κέντρο της Αθήνας, δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας.

Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας έγινε φυσικά και η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

parelasi2

Η πρόσβαση στην πλατεία Συντάγματος επιτρεπόταν μόνο με προσκλήσεις ή διαπιστεύσεις, ενώ οι πολίτες την παρακολουθήσαν από το ύψος της οδού Βουκουρεστίου και μετά.

Να βγει η υποχρέωση! – Ούτε γονείς στην μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα – Λιγότερος ο κόσμος από κάθε άλλη φορά.

Πιο πολλοί ήταν οι αστυνομικοί από τους γονείς στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου
– Αστυνομοκρατείται το κέντρο – Κανείς δεν περνά χωρίς διαπίστευση
– Παρέλαση χωρίς κοινό, χωρίς χειροκροτήματα, χωρίς νόημα – Κανείς δεν κατάλαβε πότε άρχισε και πότε τελείωσε…
– Καψώνια στους δημοσιογράφους και τα συνεργεία με τις διαπιστεύσεις – Ερμού και Νίκης διαμαρτύρονται οι απολυμένες καθαρίστριες.

Κανείς δεν κατάλαβε ποτε ξεκίνησε και πότε τελείωσε η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθηνας.
Κάποτε ήταν πανηγύρι. Για γονείς και παιδιά. Μετά έγινε χώρος διαμαρτυρίας κάτι που οδήγησε τις αρχές να αποφασίσουν ότι ο χώρος γύρω από τις παρελάσεις πρέπει να γίνεται φρούριο. Οι μαθητικές παρελάσεις δεν είναι πλεον αυτό που ήταν για όλους μας.

Σήμερα, Δευτέρα 25 Μαρτίου 2014 το Σύνταγμα αστυνομοκρατείται. Κανείς δεν μπορεί να περάσει στον χώρο που γίνεται η παρέλαση αν δεν έχει ειδική διαπίστευση. Και ποιός θα μπει στον κόπο να πάρει διαπίστευση για να δει το παιδί του να παρελαύνει; Ποιός θα μπει στην διαδικασία να περάσει από 15 ελέγχους για να φτάσει στο Σύνταγμα λες και είναι στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης;

see more: newsit.gr