ΟΙ ΓΛΥΦΑΔΙΩΤΕΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ
Πολλοί Γλυφαδιώτες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της δημοτικής μας κίνησης, συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί έξω από το κτίριο όπου στεγάζονται οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) στη Γλυφάδα. Ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους αγωνιζόμενους γιατρούς και το προσωπικό του ΕΟΠΥΥ για την αποτροπή της υλοποίησης των απαράδεκτων σχεδίων της μνημονιακής συγκυβέρνησης που βάζει λουκέτο στις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) της περιοχής μας στη Γλυφάδα, στην Αργυρούπολη – Ελληνικό και σε όλη τη χώρα.
Η “ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ” ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καταγγέλλει στο Γλυφαδιώτικο λαό την απαράδεκτη αυτή απόφαση της μνημονιακής συγκυβέρνησης που αφήνει χωρίς πρωτοβάθμια περίθαλψη χιλιάδες λαϊκές οικογένειες και συνταξιούχους. Το λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ σηματοδοτεί για άγνωστο χρονικό διάστημα το κλείσιμο των μονάδων παροχής πρωτοβάθμιας υγείας, καθώς και την άμεση διαθεσιμότητα εργαζομένων, υγειονομικών και γιατρών. Πρόκειται για μια πράξη χωρίς προηγούμενο και ιστορικό, καθώς δεν υπάρχει καμιά έτοιμη δομή να αντικαταστήσει τις μονάδες που κλείνουν.
 Με τον τρόπο αυτό, όλη η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που σήμερα παρέχεται στους ασφαλισμένους, μεταφέρεται στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή έχουμε την άμεση μετατροπή της υγείας από δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα.
TASOSvalavani
Πολλοί φίλοι της δημοτικής κίνησης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Γλυφάδας Τάσο Ταστάνη, καθώς και άλλοι συναγωνιστές έδωσαν αγωνιστικό παρόν όλο το πρωί ακυρώνοντας στην πράξη την παράδοση του κτιρίου, συμπαρατασσόμενοι με τους γιατρούς που αρνούνται να εφαρμόσουν την παράνομη απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη.
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και η Βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη που έκανε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την αποτροπή της υλοποίησης των απαράδεκτων σχεδίων της κυβέρνησης. Θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, διεκδικώντας την ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας τόσο για τους ασφαλισμένους  όσο και για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Π.Φ.Υ.
source: syrizaglyfadas