Ολοκληρώθηκαν τα Ατομικά πρωταθλήματα παίδων-κορασίδων Αττικής 2014 στο Σκάκι

που έγιναν στα Πατήσια από 11 έως 16 Απριλίου . Συνολικά συμμετείχαν 387 παιδιά (304 παίδες και 83 κορασίδες).
Ο Γρήγορης Δρακουλάκος ανακηρύχτηκε πρωταθλητής Αττικής στην κατηγορία παίδων και πήρε την πρόκριση για τα πανελλήνια ατομικά που θα διεξαχθούν στο Ξενοδοχείο Ρίο της Πάτρας από 4 έως 10 Ιουλίου.


Ο Γρηγόρης Δρακουλάκος γεννήθηκε στη Γλυφάδα Αττικής, στις 29 Νοεμβρίου του 2000. Έκανε τα πρώτα μαθήματα σκάκι – σε ηλικία των 8 ετών – στο 14ο Δημοτικό Γλυφάδας σαν δραστηριότητα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Με το σχολείο του κατέκτησε όλα τα ατομικά και ομαδικά σχολικά πρωταθλήματα Γλυφάδας. Η εγγραφή του στο Σκακιστικό Όμιλο ΖΗΝΩΝ Γλυφάδας έγινε το Μάρτιο του 2009 και η εξέλιξη του ήταν άμεση και ραγδαία, μιας και το ίδιο χρόνο, Δεκέμβριο του 2009 σε ηλικία 9 χρονών, κατέκτησε το Πρωτάθλημα Αττική Παμπαίδων κάτω των 10 ετών. Έγινε αμέσως φανερό ότι επρόκειτο για ένα ιδιαίτερα ταλαντούχο παιδί, ικανό ώστε να διαγράψει μια εντυπωσιακή πορεία στο αγαπημένο άθλημά του, το σκάκι.
Με υποστήριξη της οικογενείας και του συλλόγου του, έχει επιβραβευτεί ήδη με τα εξής σημαντικά αποτελέσματα:

Έχει ανακηρυχθεί 4 φορές Πρωταθλητής Αττικής Σκάκι (2010, 2012,2013,2014).
Έχει πάρει το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2012 στην κατηγορία Παμπαίδων με προπονητή τον FΜ Αντώνη Βραγοτέρη.
Οι σκακιστικοί τίτλοι που κατέχει είναι:
Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΣΟ (2010)
Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΣΟ (2011)
Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΣΟ (2012)
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕΤΡ ΕΣΟ (2013)

Το Σεπτέμβριο του 2013 πέτυχε την πρώτη του νόρμα για τον τίτλο του ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΜΕΤΡ ΕΣΟ (ΟΜ) σε ηλικία μόλις 13 χρονών!.

Φυσικά, ο Γρηγόρης Δρακουλάκος δεν προτίθεται να σταματήσει εδώ. Οι στόχοι του είναι υψηλοί και οι επιθυμίες του μεγάλες για την άνοδό του στον Παγκόσμιο Σκακιστικό Όλυμπο. Όμως, απαραίτητα στοιχεία σε αυτή του την προσπάθεια είναι:

• Η συνεχής και ποιοτική προπόνηση με κορυφαίους προπονητές, καθώς και
• Η συμμετοχή του σε ισχυρούς αγώνες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε πολύ τακτική βάση.

Είναι κατανοητό ότι όλα τα παραπάνω απαιτούν, εκτός από σκληρή δουλειά και πολύ κόπο και αρκετή υλική υποστήριξη για να πραγματοποιηθούν.
Το σκάκι, ως άθλημα αλλά και ως απλά μια ευχάριστη διασκέδαση, παρουσιάζει θετική διείσδυση και αποδοχή από σχεδόν 100% του πληθυσμού. Φυσικά και υπάρχουν άνθρωποι που δε θα ήθελαν να ασχοληθούν μαζί του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τρέφουν αρνητικά συναισθήματα, αφού θεωρείται ο βασιλιάς των πνευματικών αθλημάτων και χαίρει σαφέστατης εκτίμησης.
Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά της Γλυφάδας που αγωνίστηκαν κάθε δυνατή πρόοδο, σκακιστική και προπάντων σχολική.
Τέλος είναι σαφές ότι το σκάκι της Γλυφάδας στις μικρές ηλικίες έχει καλές και σταθερές βάσεις και μπορεί να ελπίζει σε μεγάλες επιτυχίες , βέβαια με τον κατάλληλο προπονητικό και αγωνιστικό προγραμματισμό .