Πολύ άσχημη εντύπωση, για την οποία δικαίως δέχτηκαν κριτική προκάλεσε η κίνηση έξι Γερμανών Παγκόσμιων Πρωταθλητών να ειρωνευτούν ανάμεσα στα πανηγύρια τους για την κατάκτηση του Μουντιάλ στην Πύλη του Βραδεμβούργου και ενώπιον άνω των 400.000 συμπατριωτών τους, τους αντιπάλους τους στον τελικό Αργεντινούς.

Στην εξέδρα, λοιπόν, που στήθηκε για την περίσταση οι διεθνείς έβγαιναν κατά γκρουπ. Ένα από αυτά αποτελούμενο από τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων Μίροσλαβ Κλόζε και τον χρυσό σκόρερ στο «Μαρακανά» Μάριο Γκέτσε δανείστηκαν ένα σύνθημα που χρησιμοποιούν οι Γερμανοί οπαδοί για τους αντιπάλους τους Αργεντινούς, τους «γκάουτσος», όπως είναι και το παρατσούκλι της εθνικής ομάδας της Νοτίου Αμερικής και εμφανίστηκαν στην σκηνή να περπατούν με κυρτωμένη την πλάτη και να τραγουδούν «DieGauchos, diegehnso», «έτσι περπατούν οι γκάουτσος», μιμούμενοι έτσι και τον τρόπο με τον οποίο ολοκλήρωσαν το Μουντιάλ οι Αργεντινοί.

Και σε αντιπαράθεση, ξαφνικά να σηκώνονται σε όρθια στάση, καμαρωτοί και να φωνάζουν: «SogehndieDeutschen», «έτσι περπατούν οι Γερμανοί».

see more:

http://arouraios.gr/2014/07/o-eironikos-choros-ton-alazonon-pagkosmion-protathlhton/