ΕΝΩ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ * ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.

«Ο ανάδοχος αναζητείται, αλλά ήδη έχει βρεθεί ο αρχιτέκτονας του έργου! Οπως ακούστηκε από τους ανθρώπους του ΤΑΙΠΕΔ, πρόκειται για τον Ν. Φόστερ, στον οποίο έχει αναθέσει τη μελέτη ένας εκ των διεκδικητών, ο όμιλος Lamda Development (συμφερόντων Λάτση)»

Της ΝΤΙΝΑΣ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες πολίτες και κάτοικοι από την Αθήνα και τον Πειραιά στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ, απαιτώντας την άμεση διακοπή της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, η πώληση του οποίου βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο: μέχρι την Πέμπτη, αναμένεται να υποβάλουν οι συμμετέχοντες τους τεχνικούς φακέλους και τις τελικές δεσμευτικές οικονομικές προσφορές τους.

Πάντως, τα μέλη της επιτροπής, αποτελούμενης από τους δημάρχους Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρ. Κορτζίδη, Αλίμου Θ. Ορφανού και Γλυφάδας Κ. Κόκκορη κι από τα μέλη της «Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό», οι οποίοι παρέδωσαν υπόμνημα προς το δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔ με τις θέσεις τους και κύριο αίτημα τη διακοπή της ιδιωτικοποίησης, δεν έγιναν σοφότεα από συνάντηση που είχαν με τους Γ. Εμίρη και Α. Ταπραντζή, διευθύνοντα σύμβουλο και εντεταλμένο σύμβουλο αντιστοίχως του Ταμείου Αποκρατικοποιήσων.

Διαπιστώθηκε ότι για το ΤΑΙΠΕΔ η «ανάπτυξη» του καλύτερου οικοπέδου της Ευρώπης μπορεί να να γίνει μόνο μέσα από τη διαδικασία των ιδιωτών-διεκδικητών.

«Από όσα μπορεί να συμπεράνει κανείς», όπως είπε στην «Ε» ο Πάνος Τότσικας, πολεοδόμος και μέλος της Επιτροπής Αγώνα, «ο ανάδοχος αναζητείται, αλλά ήδη έχει βρεθεί ο αρχιτέκτονας του έργου! Οπως ακούστηκε από τους ανθρώπους του ΤΑΙΠΕΔ, πρόκειται για τον Ν. Φόστερ, στον οποίο, σύμφωνα με τις διαρροές και τις πληροφορίες που υπάρχουν, έχει αναθέσει τη μελέτη ένας εκ των διεκδικητών, ο όμιλος Lamda Development (συμφερόντων Λάτση). Γεγονός, που ενισχύει την εντύπωση που καλλιεργείται πως η πώληση του μεγαλύτερου και ακριβότερου οικοπέδου της Ευρώπης προωθείται με σημαδεμένα χαρτιά»

.Στο υπόμνημα που παραδόθηκε στους διοικούντες το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, με το αίτημα να σταματήσει η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης, αναπτύσσεται όλη η επιχειρηματολογία που υποστηρίζει ότι το Ελληνικό εκποιείται αντί ευτελούς τιμήματος:

«Εξηγούμε», αναφέρει ο υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας και μέλος της Επιτροπής Τ. Ταστάνης, ότι «κατά την γνώμη μας,το δημόσιο συμφέρον, το οποίο το ΤΑΙΠΕΔ από την ίδρυσή του καλείται να υπηρετήσει, δεν προωθείται με τη σύμβαση που επιδιώκει να υπογράψει με τους λεγόμενους “επενδυτές” ιδιώτες-διεκδικητές της έκτασης των 6.204 στρ. δημόσιας γης στο Ελληνικό. Σε αντίθετη περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε όλες τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία ενέργειες».

source: enet.gr