Η κα. Μέρκελ θα μεταβεί απευθείας στο Ξενοδοχείο Hilton,

όπου μαζί με τον Πρωθυπουργό, θα λάβουν μέρος στις 3 και 15 σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες και στις 4.20 σε φόρουμ με τη συμμετοχή θεσμικών εκπροσώπων και εκπροσώπων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Share

Με φόντο την πρώτη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές μετά από 4 χρόνια επιστρέφει, για δεύτερη φορά από το ξέσπασμα της κρίσης στην Ευρωζώνη, η γερμανίδα καγκελάριος στην Αθήνα.

Η κα. Μέρκελ αναμένεται στην Αθήνα στις 2.30 το μεσημέρι ενώ τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυστηρά σε όλο τον άξονα: Βουλή, Μαξίμου, Χίλτον.

Με εντολή της αστυνομίας απο τη 1.30 το μεσημέρι θα κλείσουν οι σταθμοί ΚατεχάκηΕυαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής και απο τις 6 το απόγευμα Σύνταγμα και Ακρόπολη.

Η κα. Μέρκελ θα μεταβεί απευθείας στο Ξενοδοχείο Hilton, όπου μαζί με τον Πρωθυπουργό, θα λάβουν μέρος στις 3.15μμ σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες και στις 4.20μμ σε φόρουμ με τη συμμετοχή θεσμικών εκπροσώπων και εκπροσώπων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στις 5.30 το απόγευμα η κα Merkel θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, και στη συνέχεια οι δύο ηγέτες θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου. Η Γερμανίδα Καγκελάριος αναμένεται να αναχωρήσει απο την Αθήνα λίγο μετά τις 8 το βράδυ.

Από μόνη της η επίσκεψη της κ. Μέρκελ συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καθώς μάλιστα συνδυάζεται με την υπερκάλυψη του στόχου του δανεισμού, εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές. Σύμφωνα δε με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στις δηλώσεις της η κ. Μέρκελ θα εξάρει τις προσπάθειες της κυβέρνησης και τις θυσίες του ελληνικού λαού και θα τονίσει την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να συνεχιστεί η πορεία επιστροφής της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη.

Η καγκελάριος, κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινώσει το ελληνογερμανικό επενδυτικό ταμείο και το συγκεκριμένο ποσό με το οποίο αυτό θα προικοδοτηθεί. Ένας από τους στόχους της επίσκεψης -γι’ αυτό, άλλωστε και οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους θεσμικών φορέων και επιχειρήσεων- είναι να ενημερωθεί για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις συνθήκες κρίσης, όπως και για τα προβλήματα χρηματοδότησης και να προωθήσει κοινές ελληνογερμανικές συμπράξεις.

Αναμένεται, επίσης, μετά τη συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά να αναφερθεί στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και να υπογραμμίσει ότι εφόσον η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε τους στόχους που είχαν τεθεί, η Γερμανία και οι Ευρωπαίοι εταίροι θα ανταποκριθούν στη δική τους υποχρέωση να συμβάλουν στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας

Με κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας υποδέχονται κόμματα και φορείς την γερμανίδα καγκελάριο.

Απο τις 5 το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί συλλαλητήρια στην πλατεία Κλαυθμώνος απο την ΑΔΕΔΥ και σωματεία που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά. Στις 5.30 καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

«Η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα δεν έχει έναν τυπικά θεσμικό χαρακτήρα. Έρχεται να υποστηρίξει τον αντιπρόσωπό της κ. Σαμαρά» είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις Βρυξέλλες.

Ανέφερε οτι η επίσκεψη αυτή θα της φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα καθώς -όπως είπε-νοικοκύρης στη χώρας μας είναι ο ελληνικός λαός και κάλεσε την κύρια Μερκελ να προετοιμάζεται γιατί, στο μέλλον θα έχει «μια κυβέρνηση που θα διαπραγματεύεται πραγματικά», εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπονται από 11:30 μέχρι και την 21:30, οι υπαίθριες συγκεντρώσεις ή πορείες στην περιοχή από την πλατεία Συντάγματος και την ευρύτερη περιοχή της παλιάς Βουλής και του Χϊλτον. Στην οδό Σταδίου και Πανεπιστημίου το όριο είναι η οδός Αμερικής, άρα η πλατεία Κλαυθώνος είναι εκτός των μέτρων απαγόρευσης.