Στις 5/10/2014 και με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ , η ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας τιμώντας την ημέρα αυτή , επισκέφθηκε το ίδρυμα Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ απονέμοντας παράλληλα τιμή με την κατάθεση στεφάνου στην τελευταία κατοικία του Εθνάρχη και ιδρυτή της Ν.Δ .

Το ίδρυμα Κ.Κ βρίσκεται στην οδό Ε.Βενιζέλου και Καραϊσκάκη 6 στην Φιλοθέη και το οικόπεδο στο οποίο στεγάζετε  το ίδρυμα προέρχεται από αγορά που είχε προβεί ο ίδιος ο Εθνάρχης από την λέσχη δικηγόρων λίγο προτού αναχωρήσει για την Γαλλία .

Στην είσοδο του ιδρύματος μας υποδέχθηκε η κ. Σκρέκα , έμπιστη συνεργάτης και φίλη του αείμνηστου Κ.Καραμανλή την οποία και ευχαριστούμε θερμά για την ξενάγηση και τις πληροφόρίες τις οποίες μας έδωσε .

Η κ. Σκρέκα βρίσκεται στο ίδρυμα Κ. Καραμανλής επι 28 συναπτά έτη κατόπιν επιθυμίας του Κ.Καραμανλή , ο οποίος παραχώρησε σε εκείνη και στον σύζυγο της , χώρο εντός του ιδρύματος προς μόνιμη κατοικία , όταν ακόμα αυτό βρισκόταν υπο κατασκευή, και με μόνη προϋπόθεση από μέρους της την προσοχή , φροντίδα και φύλαξη του ιδρύματος .

ΟΝΝΕΔ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Προχωρώντας λίγα μέτρα από την είσοδο του ιδρύματος σε περίοπτη θέση δεσπόζει η προτομή του Εθνάρχη . Ακολούθως η πρώτη αίθουσα που η ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας ξεναγήθηκε ήταν η αίθουσα συνεδριάσεων όπου ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων φωτογραφίες του Κ. Καραμανλή από ιστορικά πολιτικά και όχι μόνο γεγονότα , όπως είναι η ένταξη ης Ελλάδος στην ΕΟΚ και η απονομή του βραβείου Καρλομάγνος το 1978 για την συνεισφορά του στην ιδέα της Ευρώπης.

Σε συνέχεια της ξενάγησης μας στους χώρους του ιδρύματος , βρεθήκαμε στο προσωπικό γραφείο του Κ. Καραμανλή το οποίο και διατηρείται όπως ο ίδιος το άφησε κατα την τελευτάια ημέρα παρουσία του στο ίδρυμα .

Ωστόσο ο χώρος που εντυπωσίασε ήταν η μεγαλοπρεπής βιβλιοθήκη του ιδρύματος η οποία αποτελεί με περι τα 45000 τίτλους βιβλίων μία εκ των μεγαλύτερων βιβλιοθηκών των Βαλκανίων. Στην βιβλιοθήκη του ιδρύματος βρίσκονται εκτός των άλλων σημαντικών συγγραμμάτων και προσωπικά χειρόγραφα του Εθνάρχη .

Η συγκινησιακή φόρτιση ήταν μεγάλη καθότι ο χώρος του ιδρύματος αποτελεί ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων πολιτική και πολιτιστική θα λέγαμε κληρονομιά η οποία οδηγεί αυτομάτως σε εντονότατους προβληματισμούς για την σημερινή πολιτική κατάσταση.

ΟΝΝΕΔ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το “ΊΔΡΥΜΑ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ” δεν χρηματοδοτείται απο το κράτος και έχει ως κύρια πηγή εσόδων δωρεές φίλων του ιδρύματος .

Ευχαριστούμε θερμά των κ. Ιωάννη Κουτρούμπα και το γραφείο του για την την ευγενική προσφορά του Στεφανιού.

«ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΣΩ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ  ΑΥΤΟ

ΑΦΙΕΡΩΣΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

1907- 1998

Για την ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας παρευρέθησαν  οι:
Ορνιθόπουλος Λάζαρος (Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας)
Αποστολίδης Νικόλας ( Αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας)
Καραβιώτη Κατερίνα ( Μέλος Γραμματείας Διεθνών σχέσεων ΟΝΝΕΔ)
Αναγνώστου Γιάννης ( Οργανωτικός Διευθυντής ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας )
Μαυριδάκης Μιχάλης ( Μέλος ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας)
Χαρίτος Μάριος (Μέλος ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας)
Χρηστάκη Μαρίνα (Πρόεδρος ΜΑΚΙ Γλυφάδας)
Γιούτσου Κατερίνα
 
http://onned-glyfadas.gr/40-chronia-nea-dimokratia-episkepsi-sto-idrima-konstantinos-karamanlis/