Συνάντηση με τον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη

πραγματοποίησε την Τρίτη 15 Απριλίου 2014 στο δημαρχείο της Αργυρούπολης ο Χρήστος Κορτζίδης,  δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Ο ευρωβουλευτής ενημέρωσε το δήμαρχο για την ερώτηση που υπέβαλλε στις 3 Απριλίου 2014 στο ευρωκοινοβούλιο σχετικά με τις φοροαπαλλαγές που θα απολαμβάνει ο επενδυτής που θα αποκτήσει το Ελληνικό και τα νομικά ερωτήματα που αναδεικνύονται σε σχέση με την πώληση του 100% των μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ και του 30% της κυριότητας του Ελληνικού.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος ενημέρωσε τον ευρωβουλευτή για τις εξελίξεις ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού, τις θέσεις της δημοτικής αρχής για την έκταση του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Αγ.Κοσμά και την αναγκαιότητα να αναδειχθούν τα σοβαρά ζητήματα νομιμότητας που προκύπτουν από τη σύμβαση που πρόκειται να υπογράψει η εταιρεία Lamda Development με το ΤΑΙΠΕΔ και το ελληνικό δημόσιο – σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει στον Τύπο.

Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την πρόθεσή τους να βρίσκονται σε επαφή, με σκοπό την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας.

elliniko-argyroupoli.gr

Ερωτήσεις για τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού έχουν υποβάλλει τις τελευταίες μέρες και οι ευρωβουλευτές Νίκος Χουντής και Θεόδωρος Σκυλακάκης