Ενώ ο απερχόμενος Δήμαρχος προσπαθεί να παρουσιάσει το μαύρο – άσπρο

και την καταπάτηση του βουνού ως νόμιμο νεκροταφείο, ήρθε και τρίτο απαγορευτικό για την υπόθεση, με τον πρόσφατο νόμο για τα υδατορέματα. Σύμφωνα με αυτόν και πέρα από τις ειδικές διατάξεις που ισχύουν για υδατορέματα εντός περιοχών χαρακτηρισμένων NATURA 2000, όπως η περίπτωση της Γλυφάδας, για να εκδοθεί οικοδομική άδεια δόμησης από επισπεύδοντα φορέα ή ιδιώτη ορίζονται, ως προϋποθέσεις οριοθέτησης, μεταξύ άλλων:

  • Η υδραυλική μελέτη να καλύπτει το σύνολο της λεκάνης απορροής ομβρίων υδάτων και στο τοπογραφικό που θα τη συνοδεύει να ορίζονται οι γραμμές πλημμύρας για περίοδο πενήντα χρόνων.
  • Για τις εκτός σχεδίου περιοχές, όπως στη Γλυφάδα, η απόσταση δόμησης από τις γραμμές πλημμύρας πρέπει να είναι 20 μέτρα από κάθε πλευρά του ρέματος.

Με απλά λόγια, στο χώρο που καταπάτησε ο απερχόμενος Δήμαρχος και είναι μπαζωμένη κοίτη ρέματος, όπως βεβαιώνουν στην έκθεσή τους οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, δεν μπορεί να εκδοθεί καμία οικοδομική άδεια δόμησης, ακόμα και αν θεωρηθεί ότι είναι νεκροταφείο σε λειτουργία.

Τα παραπάνω δεδομένα, μαζί με τα δύο έγγραφα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής στις 17/3/14 και 1/4/14, με τα οποία καλείται ο απερχόμενος Δήμαρχος να προχωρήσει στις εκταφές και να απομακρύνει τις αυθαίρετες κατασκευές, επιβεβαιώνουν το αυτονόητο. Ότι εδώ έχουμε μια καταπάτηση και όχι νεκροταφείο σε λειτουργία.

Για να περισώσει το γκρεμιζόμενο προεκλογικό σκηνικό που έστησε για ψηφοθηρικούς λόγους, ο απερχόμενος Δήμαρχος προσπαθεί με νέο Δελτίο Τύπου και δηλώσεις του να παρουσιάσει «αποδεικτικά στοιχεία» για τους ισχυρισμούς του, ότι δηλαδή έδωσε λύση στο πρόβλημα και ότι η επιλογή του είναι πλέον νόμιμη.

Ποια είναι τα περιβόητα αποδεικτικά στοιχεία;

Κάποια έγγραφα παραλαβής και διαβίβασης ενός φακέλου που κατέθεσε στο ΥΠΕΚΑ, όπου εμπεριέχονται τοπογραφική, γεωλογική και υδροτεχνική μελέτη. Ακόμα και ο πιο απλός άνθρωπος θα ρωτούσε:

Ερώτηση 1η : Από πότε η κατάθεση ενός φακέλου με κάποιες μελέτες είναι απόδειξη νομιμότητας ή καθιστά νόμιμο το περιεχόμενό του ή προεξοφλεί την έγκριση;

Απάντηση: Είναι αυτονόητο ότι πρόκειται απλώς για μελέτες.

Ερώτηση 2η : Με ποια πίστωση και πια διαδικασία έγινε η ανάθεση των μελετών σε μελετητικό γραφείο ή μήπως αυτές εκπονήθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου;

Απάντηση. Ούτε σχετική πίστωση υπάρχει στον προϋπολογισμό του Δήμου, ούτε νόμιμη διαδικασία διαγωνισμού ή ανάθεσης σε ιδιωτικό γραφείο έγινε, ούτε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου εκπόνησε ή υπέγραψε τις αναφερόμενες μελέτες.

Απλώς ο απερχόμενος Δήμαρχος, με κινήσεις πρόσκαιρου εντυπωσιασμού, θέλει να παραπλανήσει τους πολίτες και εκμεταλλευόμενος ένα μεγάλο πρόβλημα, σ’ έναν ευαίσθητο τομέα να κερδίσει με οποιοδήποτε τρόπο ψήφους.

Ξεχνάει όμως, ότι μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πολύ. Την πιο κατηγορηματική και οριστική απάντηση θα την πάρει στις 18 Μάιου. Η Αθηνά Λυγνού και οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ είναι πανέτοιμοι, με την ψήφο των Γλυφαδιωτών, με καθαρό και ειλικρινή λόγο, αξιοπιστία, ολοκληρωμένο πρόγραμμα και ικανά στελέχη να διοικήσουν το Δήμο και να δώσουν πραγματικές λύσεις στα προβλήματα της πόλης.

Με εκτίμηση

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»