Μετά από χειρουργικές επεμβάσεις, χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, ένα 8χρονο κορίτσι αγωνιζόταν να ζήσει έχοντας όγκους στο εγκέφαλο και ενώ οι γιατροί της έδιναν μόνο λίγες εβδομάδες ζωής. Οι γονείς της άρχισαν να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις μέχρι που οδηγήθηκαν σε έναν φυσικοπαθητικό που θεράπευε μέσω της διατροφής.

Οι γονείς της έψαξαν στο διαδίκτυο για κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει την κόρη τους και βρήκαν τον δρα Bernardo Majalca, φυσικοπαθητικό, ο οποίος τους έδωσε ελπίδες καθώς και μια φυσική θεραπεία για την Josie Nunez που τότε ήταν 8 ετών.

Ο δρ Majalca διαπίστωσε ότι η Josie δεν πέθαινε από καρκίνο, αλλά από οξέωση, κι ότι μόνο με την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος το σώμα της θα ήταν σε θέση να θεραπευτεί. Συνέστησε λοιπόν μια αλκαλοποιητική διατροφή η οποία περιελάμβανε την κατανάλωση 4 φρέσκων χυμών καθημερινά καθώς και διάφορα βότανα για να ενισχύσει την αποτοξίνωση και την αναδόμηση του ανοσοποιητικού της συστήματος.

Ο δρ Bernardo Majalca αναφέρει τα εξής: «Καθώς το pH ανεβαίνει, το γαλακτικό οξύ μειώνεται, πράγμα που σημαίνει ότι η δράση του καρκίνου περιορίζεται. Τα ίδιο το σώμα αυτοθεραπεύεται αφού του δοθούν οι ουσίες που χρειάζεται. Οι περισσότεροι γιατροί δεν έχουν ιδέα ότι η διατροφή σχετίζεται με τον καρκίνο».

Έχοντας διάφορα συμπτώματα και ασθένειες για μήνες, τον Φεβρουάριο του 2008 η Josie Nunez διαγνώστηκε με μυελοβλάστωμα του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης.

Μετά από μια μετεγχειρητική περίοδο ανάρρωσης 6 εβδομάδων, η Josie ξεκίνησε ακτινοβολίες και χημειοθεραπεία για 6 εβδομάδες. Ακολούθησε διάλειμμα 1 μήνα και στη συνέχεια ένας δεύτερος γύρος χημειοθεραπείας που οι γιατροί είπαν ότι θα διαρκούσε για 6 επιπλέον μήνες. Δεν είχε περάσει πολύς καιρός από την έναρξη του δεύτερου γύρου θεραπείας όταν η υγεία της άρχισε να χειροτερεύει και οι γονείς της ανέφεραν ότι υπέφερε από ναυτία, δυσκοιλιότητα, κοιλιακό άλγος, σοβαρή αναιμία, παράλυση των κάτω άκρων, συνεχείς μολύνσεις, πυρετό, απώλεια μαλλιών, εγκαύματα στο δέρμα και απώλεια βάρους.

Τον τέταρτο μήνα της θεραπείας, οι γιατροί είπαν ότι ο όγκος στη σπονδυλική στήλη είχε εξαφανιστεί. Ωστόσο, στη συνέχεια υποτροπίασε εμφανίζοντας δεύτερο όγκο στον εγκέφαλο. Σε αυτό το σημείο, οι γιατροί συνέστησαν στην οικογένειά της να φροντίσει για τη νοσηλεία της στο σπίτι και να προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό τις τελευταίες μέρες που θα περνούσαν μαζί. Μετά από αυτά τα δυσάρεστα νέα, οι γονείς της Josie άρχισαν να ψάχνουν μανιωδώς στο διαδίκτυο για κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει την κόρη τους. Μέσω ενός κοινού φίλου βρήκαν τον Bernardo Majalca, έναν φυσικοπαθητικό που εργαζόταν στο Σαν Ντιέγκο και ο οποίος τους έδωσε ελπίδες, καθώς και μια φυσική θεραπεία για τη Josie. Εκείνο το διάστημα η Josie ζύγιζε μόλις 18 κιλά και ήταν πολύ αδύναμη.

Αφού έκανε εκτίμηση της κατάστασης, ο δρ Majalca διαπίστωσε ότι το κορίτσι δεν πέθαινε από τον καρκίνο, αλλά από οξέωση, και ότι μόνο με την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος θα μπορούσε τελικά να θεραπευτεί. Στη συνέχεια συνέστησε μια αλκαλοποιητική διατροφή, η οποία περιελάμβανε την κατανάλωση 4 φρέσκων χυμών καθημερινά, πράγμα που θα βοηθούσε το σώμα της να αποτοξινωθεί και να τονωθεί το ανοσοποιητικό της σύστημα. Στο παρακάτω βίντεο υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη θεραπεία.