Με πρωτοβουλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γλυφάδας κ.κ. Παύλου,

πραγματοποιήθηκε στις 21/3/14 συνάντηση με την Πρόεδρο των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ κ. Αθηνά Λυγνού, την οποία συνόδευαν οι κ.κ. Ε. Δεμένεγα και Ε. Κόκκαλη. Η συζήτηση έγινε μέσα σε ένα πολύ θερμό κλίμα και περιστράφηκε γύρω από πολλά θέματα της πόλης και των ανθρώπων της.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε στην ανάγκη να εκφραστεί η πιο πλατειά αλληλεγγύη σε όσους έχουν ανάγκη. Ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της Εκκλησίας σ’ αυτόν τον τομέα, το οποίο βεβαίως είναι διαχρονικό, έχει ενταθεί όμως τα τελευταία χρόνια. Η κ. Α. Λυγνού αναγνώρισε την συνεισφορά της εκκλησίας και ενημέρωσε συνοπτικά για τις προσπάθειες των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ. Με έμφαση δεσμεύτηκε ότι με τον πρώτο που θα συναντηθεί, αν εκλεγεί Δήμαρχος, είναι ο Σεβασμιότατος, ώστε να οργανώσουν από κοινού την ολόπλευρη στήριξη της κοινωνίας που υποφέρει.

MHTROPOLITHSbig

Ένα επίσης σοβαρό θέμα που ξεχώρισε στη συζήτηση ήταν το νεκροταφείο. Τα δύο μέρη συμφώνησαν ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και επείγει να δοθεί λύση.

Η κ. Αθηνά Λυγνού ενημέρωσε τον Σεβασμιότατο για τις ενέργειες των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ από το 2009 προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς και για τις νομοθετικές ρυθμίσεις παραχώρησης τουλάχιστον 2 στρεμ. δίπλα στο νεκροταφείο Αργυρούπολης και τη δυνατότητα χωροθέτησης διαδημοτικού νεκροταφείου στο χώρο του πρώην αεροδρομίου.

Σχετικά με τη γνωστή τροπολογία διευκρίνισε ότι δεν καλύπτει το Δήμο Γλυφάδας, γιατί στο βουνό δεν υπάρχει ένα νεκροταφείο σε λειτουργία αλλά μια καταπάτηση. Ο Σεβασμιότατος δήλωσε κατηγορηματικά ότι η εκκλησία στηρίζει νόμιμες λύσεις και επιλογές.

Στο τέλος της συζήτησης και οι δύο πλευρές εκτίμησαν ότι τέτοιες συναντήσεις, στα πλαίσια των διακριτών ρόλων εκκλησίας και δημοτικών δυνάμεων, είναι χρήσιμες και πρέπει να γίνονται τακτικά.

 

Με εκτίμηση

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»