100 δόσεις: Τρέξτε να πληρώσετε μέχρι τέλος Μαρτίου για να γλιτώσετε πρόστιμα και προσαυξήσεις- BINTEO

Έτοιμο είναι το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, όπως είπε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη στην πρωινή εκπομπή του Mega, αποκαλύπτοντας την πρόθεσή της να ανεβάσει το νομοσχέδιο στη Διαύγεια ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η κα Βαλαβάνη διαβεβαίωσε ότι το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις δεν μπαίνει στη διαπραγμάτευση του Eurogroup και τόνισε ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί μονομερής ενέργεια, μιας και είναι ένα νομοσχέδιο που θα έχει δημοσιονομικό όφελος για το κράτος.

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, προανήγγειλε ρυθμίσεις εξπρές για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογουμένων, στις οποίες προβλέπεται η διαγραφή του συνόλου των προστίμων και των προσαυξήσεων παλιών ληξιπρόθεσμων οφειλών αν αυτές εξοφληθούν μέχρι τέλος Μαρτίου.

Μάλιστα όπως υπογράμμισε η κα Βαλαβάνη, στη νέα ρύθμιση θα υπάρχει και πρόβλεψη για τη διαγραφή προσαυξήσεων και προστίμων χαμηλότερου ύψους κατ’ αντιστοιχία του εξοφλούμενοιυ ποσού.

Ευνοϊκές ρυθμίσεις θα υπάρχουν επίσης και για τα λεγόμενα «μπλοκάκια», όμως επεσήμανε ότι η νέα ρύθμιση για τις 100 δόσεις δεν θα περιλαμβάνει το μέρος που προέβλεπε κούρεμα κεφαλαίου, εξηγώντας ότι αυτό έγινε γιατί εισακούστηκε η γνώμη των επιχειρησιακών παραγόντων του υπουργείου και των ειδικών που εκτιμούσαν ότι δεν ήταν σωστό μέτρο.

Αναλυτικά, στα τέλη Μαρτίου, οι οφειλέτες θα μπορούν να πληρώσουν όποιο ποσό θέλουν, χωρίς καμία δέσμευση και αμέσως θα σβήνεται το σύνολο των προσαυξήσεων και των προστίμων. Στόχος είναι όσοι έχουν παλιά χρέη και πρόστιμα να πάνε να καλύψουν τις οφειλές τους, ενώ προανήγγειλε ότι κάτι ανάλογο θα γίνει και για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως είπε η κα Βαλαβάνη στη ρύθμιση των 100 δόσεων μπαίνουν:

– Όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 01/01/2015
– Όσοι έχουν κινηθεί δικαστικά, εάν παραιτηθούν από την δικαστική οδό
– Όσοι η εφορία έχει αργήσει να εκκαθαρίσει τις δόσεις τους

Επίσης αν κάποιος πληρώσει εφάπαξ το σύνολο του χρέους του, τότε διαγράφονται όλες οι προσαυξήσεις.

Αν πληρώσει από δύο έως πέντε μήνες τότε διαγράφεται το 90%, αν πληρώσει από έξι έως δέκα μήνες διαγράφεται το 80%,  ενώ αν κάποιος χρωστάει 3.000 ευρώ και δώσει τα 1.000 τότε διαγράφονται τα 1.000 ευρώ και γίνεται ρύθμιση των υπολοίπων 1.000 ευρώ.

 

«Τέλος ο ΕΝΦΙΑ το 2015» Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών κατηγορηματικά δήλωσε ότι το 2015 δεν πρόκειται να πληρώσουμε άλλον ΕΝΦΙΑ, προσθέτοντας ότι δεν θα εκδοθεί καμία κανονιστική διάταξη που να λέει πως θα πληρωθεί γιατί θα καταργηθεί με τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, ο οποίος θα είναι έτοιμος μέχρι τον Ιούνιο με την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών. «Θα βάλουμε πραγματικά όρια για την ακίνητη περιουσία, ίσως και λίγο πιο χαμηλά από τις 500.000. Η μεγάλη πλειοψηφία δεν θα πληρώσει τίποτα», είπε. Η κα Βαλαβάνη τόνισε επίσης ότι το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ θα εφραμοστεί από φέτος, ενώ απέκλεισε οποιαδήποτε αναπροσαρμογή στον ΦΠΑ. «Δεν θα γίνει αναπροσαρμογή. Δεν έχουμε μπροστά μας πλάνο για αναπροσαρμογή του ΦΠΑ δεν υπάρχει τέτοιο νομοσχέδιο. Θα υπάρξουν αναπροσαρμογές στο σύνολο αλλά θα είναι διαφορετικού τύπου. Δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα τσιγάρα και στα ποτά», δήλωσε.

source

GLYFADA METROPOLITANS