12 + 2 από τα καλύτερα έργα του Δημάρχου Γλυφάδας εδώ και ένα χρόνο ακριβώς

Πέρασε ένας χρόνος κατά τη διάρκεια του οποίου, έγιναν πολλά έργα στον δήμο μας. Σάς παρουσιάζουμε μερικά από τα σπουδαιότερα για το διάστημα από 1η Σεπτεμβρίου 2014 έως 1η Σεπτεμβρίου 2015, με δήμαρχο τον Γιώργο Παπανικολάου.

Κάθε μήνας και δημιουργία. Συνεχίστε.

1 || Απαλλαγή ευπαθών ομάδων από δημοτικά τέλη

Α. Άτομα με Αναπηρία

Για τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και ετήσιο εισόδημα έως 60.000 ευρώ απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης εγγραφής στα οικεία σωματεία ατόμων με αναπηρία και εκκαθαριστικό σημείωμα.

Β. Πολύτεκνοι

Για τις πολύτεκνες οικογένειες με 4 παιδιά και άν, και με εισόδημα έως 60.000 €, τα οποία είναι όλα εν ζωή.

see more

 

2 || Η πρώτη δημόσια δωρεάν ανταλλακτική βιβλιοθήκη στη Γλυφάδα είναι γεγονός!

Στην 5η παραλία Γλυφάδας έγιναν τα εγκαίνια της πρώτης δημόσιας δωρεάν ανταλλακτικής βιβλιοθήκης.

Ο Δήμος Γλυφάδας κάλεσε τους πολίτες να φέρουν βιβλία που έχουν διαβάσει και να τα ανταλλάξουν με άλλα, μέσα από μια πρωτότυπη και καινοτόμο μέθοδο!

see more

 

3 || ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

Ξεκινάει η λειτουργία της Δημοτικής συγκοινωνίας στον Δήμο Γλυφάδας και έχει παραληφθεί ήδη το πρώτο από τα πέντε λεωφορεία, χωρητικότητας περίπου 50 ατόμων, το οποίο θα εκτελεί εσωτερικά δρομολόγια ΔΩΡΕΑΝ για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας!

see more

 

4 || Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Γλυφάδας

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας δεν είναι νέος θεσμός στα δρώμενα των ΟΤΑ.  Είναι θεσμοθετημένο από όλους τους νόμους περί αυτοδιοίκησης τόσο στον Καποδίστρια όσο και στον Καλλικράτη. Στη Γλυφάδα η λειτουργία του ουσιαστικά ξεκίνησε σαν ΝΕΟ με την εντολή του Δημάρχου μας και την ανάθεσή του στον Στέλιο Θεοδοσόπουλο. Σήμερα το Γραφείο λειτουργεί και συντονίζει τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και προσωπικό (Δημοτικοί Υπαλλήλοι, Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας, εξειδικευμένοι διασώστες) για την προστασία της ζωής, της ακεραιότητας και της περιουσίας των συνδημοτών μας, καθώς και του περιβάλλοντος από κάθε είδους φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές. Στις αρμοδιότητές του  οι δασικές πυρκαγιές, οι πλημμύρες, τα σεισμικά φαινόμενα, οι κατολισθήσεις, οι επιδημίες, και οι τεχνολογικές καταστροφές, ο παγετός και οι χιονοπτώσεις, καθώς και η αντιμετώπιση του καύσωνα.

see more

 

5 || «Σινεμά ο Παράδεισος» στις πλατείες της Γλυφάδας!

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών σε υπαίθριους χώρους από τον Δήμο Γλυφάδας. Από τα τέλη Ιουνίου μέχρι και τις αρχές Αυγούστου, γνωστές ταινίες του ελληνικού και παγκόσμιου σινεμά, προβάλλονται σε πλατείες και άλλους δημοτικούς χώρους, με την είσοδο να είναι ελεύθερη για όλους!

see more

 

6 || Έτοιμο το καινούργιο μας συντριβάνι!

Το συντριβάνι που βλέπαμε οι Γλυφαδιώτες στη συμβολή των οδών Κ. Αθανάτου, Σπερχειάδος και Κυνουρίας, έγινε καινούργιο και πολύ όμορφο. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του και επιτέλους οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και όλοι μας οι Γλυφαδιώτες, θα έχουμε ωραία θέα σε αυτή την πλατεία.

see more

 

7 || Και οι 5 ακτές της Γλυφάδας, μάς υποδέχονται καθαρές και αναβαθμισμένες!

Εδώ είμαστε! Στη Γλυφάδα μας! … και δεν πειράζει καθόλου, εάν κάποιοι δεν έχουμε καταφέρει να πάμε διακοπές. Είμαστε ίσως στον πιο όμορφο δήμο της Ελλάδας. Άλλοι ξεκινούν από πολύ μακριά για να επισκεφθούν την πόλη μας, με τα ωραία της. Που τα έχει όλα: Και καθαρές παραλίες και πράσινο και ντουζιέρες, αποδυτήρια, χημικές τουαλέτες και καινούργια παγκάκια, ομπρέλες, ναυαγοσώστες και seatrac για ελεύθερη πρόσβαση σε άτομα με περιορισμένη κινητικότητα και πάρκινγκ για ΑΜΕΑ! Πού να τρέχεις αλλού;

see more

 

8 || Εργασίες συντήρησης και βελτίωσης σχολικών κτιρίων της Γλυφάδας!

“Θέσαμε εξ αρχής τα θέματα Ασφάλειας και Υγιεινής των μαθητών της Γλυφάδας σε πρώτη προτεραιότητα.  Ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου και των νέων αντιδημάρχων της πόλης, με συλλογική αλλά και σκληρή δουλειά  καταφέραμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες σε 26 Σχολικά κτίρια. Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί σε καθημερινή βάση”, τόνισε η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης κ. Άννυ Καυκά.

see more

 

9 || Τα παιδιά μάς απογείωσαν στο summer camp του Δήμου Γλυφάδας

Με μια μεγάλη εκδήλωση, για παιδιά και μεγάλους, γιορτάστηκε η λήξη του θερινού προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Γλυφάδας. Η γιορτή λήξης του καλοκαιρινού camp πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Μάκης Λιούγκας», με τη συμμετοχή γνωστών αθλητριών, όπως η Πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ Έρρικα Πρεζεράκου, που επιμελήθηκε το πρόγραμμα, και η Ολυμπιονίκης στο τριπλούν Πηγή Δεβετζή. Για πέντε εβδομάδες εκατοντάδες παιδιά, ηλικίας 6-14 ετών, ήρθαν σε επαφή με ένα πλήθος αθλημάτων, συνδέθηκαν με πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα, γνώρισαν σημαντικούς Έλληνες πρωταθλητές και όλα αυτά μέσα από ένα πλούσιο σε δραστηριότητες και εμπειρίες πρόγραμμα που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας.

see more

 

10 || «Φτιάχνω την πόλη μου», η καινούργια εφαρμογή του δήμου μας!

Ένας σπουδαίος τρόπος να αναφέρεις το πρόβλημα της γειτονιάς σου στο δήμο Γλυφάδας. Απλά χρησιμοποίησε το κινητό σου ή τον υπολογιστή σου και ενημέρωσε τον δήμο για το πρόβλημα.

see more

 

11 || Κ.Α.Π.ΠΑ. – 3.000 Γλυφαδιώτες ακούσαμε «Τα Τραγούδια του πατέρα τους» κάτω από την αυγουστιάτικη πανσέληνο

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου μετά την ολοκλήρωση της συναυλίας τόνισε: «Στη Γλυφάδα αποχαιρετίσαμε το καλοκαίρι και γιορτάσαμε την αυγουστιάτικη πανσέληνο με μια μεγάλη συναυλία. Eυχαριστούμε τον Γρηγόρη Μπιθικώτση και τον Χάρη Βαρθακούρη για αυτή την υπέροχη βραδιά και για το μουσικό ταξίδι. Οφείλουμε και μία συγγνώμη στους δημότες που παρακολούθησαν όρθιοι τη συναυλία, γιατί ειλικρινά δεν είχαμε προβλέψει ότι το κοινό θα ξεπεράσει τους 3.000!».

see more

 

12 || ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ – FINAL FOUR ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Τα συγχαρητήριά μας για την εξαιρετική διοργάνωση και διεξαγωγή, στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και φυσικά στον δήμαρχο Γλυφάδας κ. Γιώργο Παπανικολάου και στον Τομεάρχη αθλητισμού του δήμου κ. Περικλή Δορκοφίκη! Ευχαριστούμε την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για την όμορφη συνδιοργάνωση.

see more

 

thavmastikoΧάρη στο seatrac τα άτομα με κινητική αναπηρία μπορούν να απολαμβάνουν το κολύμπι!

Από τις 18 Ιουλίου οι συνάνθρωποί μας με κινητικά προβλήματα μπορούν να απολαμβάνουν το κολύμπι τους όπως όλοι μας, σε μια ολοκληρωμένη υποδομή για τη φιλοξενία των συμπολιτών μας με αναπηρία, την οποία εγκατέστησε ο Δήμος Γλυφάδας στην παραλία της πόλης, καθιστώντας την έτσι, μία από τις πλέον φιλικές και φιλόξενες για όλους στην Αττική.

see more

 

thavmastikoΧΟΡΗΓΗΣΗ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ – Με την χορήγηση αυτού του βιβλιαρίου, οι ανασφάλιστοι πολίτες έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στην νοσηλεία όλων των φορέων του ΕΣΥ (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας). Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στον 3ο όροφο του Δημαρχιακού Μεγάρου,( Άλσους 15), από την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015, κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από τις 9.00 πμ – 12.00.

see more


Γιώργος Παπανικολάου:

Η ώρα του πρώτου απολογισμού! Μέσα σε ένα χρόνο από την ανάληψη της δημοτικής αρχής στην πόλη μας πετύχαμε κρίσιμες και σημαντικές νίκες. Με μεγάλη προσπάθεια και κόπο. Με πολλή και ομαδική δουλειά. Προς όφελος της Γλυφάδας και των δημοτών της. Μέσα σε δύσκολες και συχνά αντίξοες συνθήκες. Βήμα-βήμα, μέρα με τη μέρα, δημιουργούμε μια πόλη σύγχρονη, λειτουργική για τους κατοίκους της και φιλική για τους επισκέπτες της. Είναι πολλά ακόμα αυτά που έχουμε μπροστά μας να κάνουμε. Και πολλά που πρέπει να διορθώσουμε. Με τη στήριξη των πολιτών, τη συνεργασία των εργαζομένων στο Δήμο και τη συντονισμένη και μεθοδική δουλειά σύσσωμης της δημοτικής αρχής, η Γλυφάδα αλλάζει πρόσωπο. Συνεχίζουμε.

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

photos – montage: Γλυφάδα metropolitnas creative Dpt.

Kαι φυσικά όπως γνωρίζουμε  όλοι μας, δεν είναι μόνο αυτά. Να υπενθυμίσουμε για ακόμα μία φορά, το τεράστιο και πολύτιμο έργο της Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, όσον αφορά στο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο, την προσφορά σε πολλούς ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κοινωνικού Μαγειρείου, της Κοινωνικής Ιματιοθήκης, καθώς και τόσα πολλά άλλα. Ευχόμαστε να γίνονται όλο και περισσότερα. Συνεχίστε.

Στιγμές: 

Δήμος ΓλυφάδαςΓλυφάδαΤΑΒΛΙπαπανικολάουεθελοντέςΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑzoumpoulidouΠροφήτης ΗλίαςΑΙΜΟΔΟΣΙΑ-ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

 

GLYFADA METROPOLITANSΓια το Γλυφάδα metropolitans

Επιμέλεια: Άντα Θωμά,

creative media


///