Ο Chef προτείνει: Σοκολατένια Τρουφάκια με Καρύδι!
Κέρασμα στη σοκολατένια γεύση και στην καλή διάθεση αυτά τα τρουφάκια. Δοκιμάστε τα, γίνονται πανεύκολα. Θα εντυπωσιάσετε!
H συνταγή της εβδομάδας. Σάς την παρουσιάζουμε σε δύο γλώσσες: Ελληνικά και Αγγλικά!
-
Κατηγορία: γλυκά
-
Χρόνος ετοιμασίας: Έτοιμο σε 1 ώρα (+12 ώρες για να στεγνώσουν)
-
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά:
- ½ κιλό καρύδια
- 1 φλιτζάνι φρυγανιά (125 γρ)
- 1 μεγάλη πλάκα σοκολάτα κουβερτούρα (125 γρ)
- Ζάχαρη (βλέπε εκτέλεση)
- 1 ½ φλιτζάνι ανθόνερο (περίπου)
- 1 ½ φλιτζάνι τρούφα σοκολάτα
- Τρουφόχαρτα
Εκτέλεση:
Περνάτε τα καρύδια και την κουβερτούρα από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένα ψιλό μίγμα, αλλά όχι πούδρα. Μετράτε το μίγμα και για κάθε 2 φλιτζάνια προσθέτετε 1 φλιτζάνι ζάχαρη. Αν θέλετε, βάζετε λιγότερη ζάχαρη. Προσθέτετε στο τέλος όσο από το ανθόνερο χρειάζεται για να γίνει ένα συμπαγές μίγμα. Πλάθετε μπαλάκι και τα βουτάτε στην τρούφα σοκολάτας πιέζοντας τα λίγο να κολλήσει καλά η τρούφα στα μπαλάκια. Τα αφήνετε να στεγνώσουν για 12 -24 ώρες και τα σερβίρετε στα τρουφόχαρτα.
|| Από το βιβλίο, “Σαρακοστιανά”, της Μαριγούλας Κοκκίνου και Γεωργίας Κοφινά, εκδόσεις Πορφύρα. Τα γλυκά ήταν κέρασμα στην παρουσίαση του βιβλίου που έγινε στις 7 Νοεμβρίου 2015, στο Μουσείο Γαστρονομίας στου Ψυρρή. ||
|| @ the Gastronomy Museum in Psyrri ||
Chocolate Nut Balls
From the book, “The Festive Fast”, by Marigoula Kokkinou and Georgia Kofinas, Porphyra Publications. The sweet was offered by the authors at the presentation of the book which took place on November 7, 2015 at the Gastronomy Museum in Psyrri.
- Category: sweets
- Ready in 1 hour (+12 hours for drying)
- Range of difficulty: easy
- ½ kilo walnut meats
- 1 cup fine toasted breadcrumbs
- 125 gr. dark baking chocolate bar
- Sugar (see instructions)
- 1 ½ cups rosewater
- 1 ½ cups rice-size bits of chocolate (troufa)
- Small paper wrappers
Directions
Put walnuts and chocolate bar through blender or food grinder and combine with breadcrumbs.
Measure mixture and for every 2 cups of mixture add 1 cup of sugar. Use less sugar if desired. Slowly add rosewater to mixture and mix well to form a sticky mass. Pinch off small portions and form into 2 cm balls.
Roll in chocolate bits until completely covered pressing surface to stick well. Leave out uncovered to dry for about 12-24 hours. Place in paper wrappers before serving.
Ευχαριστούμε τη Chef Γεωργία Κοφινά, για την τόσο γλυκειά συνταγή που μας έστειλε! Και επειδή η γαστρονομία είναι διεθνής και χωρίς “όρια”, σας την παρουσιάσαμε σε δύο γλώσσες: Ελληνικά και Αγγλικά!