Στ. Θεοδοσόπουλος: Απολογισμός έργου για το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και τις Ομάδες Εθελοντών

GLYFADA METROPOLITANSΔιεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη στις 5-12-2015, από το 1985 και υποδεχόμαστε, τον πρωταγωνιστή φυσικά της σημερινής ημέρας, Στέλιο Θεοδοσόπουλο, Εντεταλμένο σύμβουλο πολιτικής προστασίας και εθελοντισμού/Πρόεδρο εθελοντικής δασοπροστασίας πυρόσβεσης Γλυφάδας και Πρόεδρο της Ο.ΑΝ.Ε.ΑΝ! Ο λόγος είναι να μας ενημερώσει για το πολύτιμο, απαραίτητο και δύσκολο έργο του και όλα όσα έγιναν μέσα σε λίγους μήνες, αλλά και να μάθουμε τα σχέδιά του για το μέλλον και τη φετεινή χρονιά που έρχεται σε λίγες ημέρες. «Ο ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ, ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΜΑΖΙ ΤΗΣ«, μάς είπε ο Πρόεδρος ξεκινώντας!

 Γ.m.: Από πότε έχετε αναλάβει Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας και ποιές ήταν οι ενέργειες και οι δράσεις σας σε αυτό το διάστημα;

INTERVIEW>Σ.Θ.: Ένας χρόνος και κάτι πέρασε, από την εντολή του Δημάρχου να αναλάβω σαν Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας. Ένας χρόνος ο οποίος έχει ολοκληρωθεί παραγωγικά και δημιουργικά, με οργανόγραμμα, στελέχωση, σχεδιασμό, επιχειρησιακή ετοιμότητα και αξιόμαχη επεμβατικά ομάδα,  το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας λειτουργεί, στηριζόμενο όχι μόνο  στις βασικές διατάξεις ενός νόμου, αλλά στην ηθική υποχρέωση να προστατεύσει με κάθε τρόπο τη ζωή, την περιουσία και  το περιβάλλον των συνανθρώπων μας, των συνδημοτών μας! Είναι μια ηθική υποχρέωση η οποία απαιτεί βάρδιες εκτός  γραφείου, ξενύχτια, μελέτη, επιστημονική έρευνα και ενημέρωση, σεμινάρια ανά περίπτωση κινδύνου, ετοιμότητα, εγκαταστάσεις, υλικοτεχνική υποδομή, ειδικά οχήματα, εκπόνηση σχεδίων πρόληψης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης, γενικά απαιτεί πολύ μεγάλο κόπο, συνδυασμό δράσεων και  συνεργασιών έτσι ώστε να ευοδώνονται οι προσπάθειες  που προσφέρεις στην κοινωνία.

Ας αναφέρουμε παρακάτω,  μερικές από τις εκδηλώσεις, τις ενέργειες και τις δράσεις του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντισμού, στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Κατ’ αρχάς, οργανώθηκε μια ολόκληρη υποδομή που η αιχμή του δόρατος είναι  το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας. Το αρχείο και η αλληλογραφία του καλύπτει ολόκληρη την θεματολογία που αναφέρεται σε ότι αφορά τους παντός είδους κινδύνους από την πρόληψη, την αντιμετώπιση, την σταθεροποίηση  και την αποκατάσταση. Δασικές πυρκαγιές, πλημμύρες, έρευνα και διάσωση, αστικά συμβάντα, χιονοπτώσεις, παγετός, θυελλώδεις άνεμοι, καύσωνας, σεισμικά φαινόμενα, κατολισθήσεις, κύματα βαρύτητας, ζωονόσοι, μεταδοτικά νοσήματα, τεχνολογικές καταστροφές είναι τα θέματα και οι τομείς δράσεις και επέμβασης της Πολιτικής Προστασίας. Έχουμε  άμεση  συνεργασία με τα Γραφεία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και το  Υπουργείο  Προστασίας του Πολίτη, με το Υπουργείο Υγείας, με το Υπουργείο Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, με τα Σώματα Ασφαλείας και το επιχειρησιακό τους κέντρο. Το επιχειρησιακό μας κέντρο είναι σε άμεση επαφή στις  συχνότητες ασυρμάτων των παραπάνω φορέων  που σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή η πληροφορία μπορεί να μεταφερθεί έγκαιρα στον στόχο. Έχουμε οργανώσει ένα τέτοιο «νευρικό σύστημα», μέσω του οποίου βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία.

Στην Εθελοντική Ομάδα μας, η οποία έχει πιστοποιηθεί από διάφορους κυρίως Κρατικούς  φορείς, υπάρχουν άτομα τα οποία είναι διασώστες, άτομα τα οποία ανήκουν στον ερυθρό σταυρό, άτομα τα οποία είναι πιστοποιημένα για πυρόσβεση, για δασοπροστασία και άλλες ειδικότητες, οι οποίες συνδυάζονται αποτελεσματικά, στην προσπάθεια που κάνουμε στον Δήμο Γλυφάδας.

Αδιαμφισβήτητα λοιπόν, έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια φέτος. Οι εθελοντές οργάνωσαν τις δυνάμεις τους, για να δουν πώς μπορούν να αντιδράσουν -σε συνεργασία με το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας- πώς μπορεί να αντιδράσει ένας δήμος με τους εθελοντές του σε μια πιθανή καταστροφή, όπως είναι ένας σεισμός.

International_Volunteer_DayΈνα τέτοιο σενάριο το «κλειδώσαμε», το οργανώσαμε και πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο. Μια μεγάλη άσκηση στην οποία πήραν μέρος 150 εθελοντές. Το σενάριο ήταν ένα ισχυρό  σεισμικό φαινόμενο  κοντά στη Γλυφάδα και οι συνέπειες που έχουν δημιουργηθεί ανήκουν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως αστικές πυρκαγιές, εγκλωβισμοί ατόμων σε υπόγεια και αυτοκίνητα, καταρρεύσεις κτιρίων καθώς και  δασικές πυρκαγιές. Οι δημότες που κατέρρευσαν  τα σπίτια τους πρέπει να στεγαστούν προσωρινά σε σκηνές, να γίνει περίθαλψη των τραυματιών, να καταγραφούν και να βρεθούν συγγενείς, να οργανωθεί διοικητική μέριμνα φροντίδας και σίτισης, επομένως απαιτείται εγκατάσταση και διαχείριση καταυλισμών και γενικά η διαχείριση όλου αυτού του φαινομένου, ώστε να ανακουφιστούν οι άνθρωποι που έχουν πληγεί και ταυτόχρονα να λειτουργήσει πάλι η πόλη στις στοιχειώδεις δομές της, μετά από μια τέτοια καταστροφή.

Κατά  κοινή ομολογία το επιτύχαμε απόλυτα, έχοντας παρατηρητές, τον περιφερειάρχη Νότιας Αθήνας τον κο Χ. Καπάταη, από τη πυροσβεστική τον πυραγό κ. Νιάγκο διοικητή του 7ου πυροσβεστικού σταθμού, και τον διοικητή του 8ου πυροσβεστικού σταθμού κ. Σωκράτη Κωσταρά. Από την πλευρά του Δήμου παρακολούθησαν από την εξέδρα των παρατηρητών ο Δήμαρχος Γλυφάδας κος Γιώργος Παπανικολάου με επιτελείο Δημοτικών Συμβούλων καθώς και εκπρόσωποι Υπουργείων, Δήμων , Υπηρεσιών και της Αστυνομίας.

Η άσκηση αυτή μπορεί να ήταν μια άσκηση ετοιμότητας του γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γλυφάδας και των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας, αλλά άγγιξε και τις αρχές που ήρθαν να δουν το επίπεδο ετοιμότητας και το επίπεδο εκπαίδευσης των εθελοντών μας. Μας έδωσαν συγχαρητήρια, διότι διαπίστωσαν όπως είπαν, ότι δουλέψαμε επαγγελματικά και με συνείδηση ανθρώπων οι οποίοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν κάθε στιγμή.

Έτσι λοιπόν, πήραμε κουράγιο και δύναμη για να προχωρήσουμε, στο ξεκίνημα της αντιπυρικής περιόδου, με την δημοτική αρχή να μας παρέχει όλα τα αυτοκίνητά μας σε ετοιμότητα, με τις επισκευές και τις συντηρήσεις τους. Είναι πραγματικά τεράστια υπόθεση να έχεις οχήματα τα οποία είναι πανέτοιμα ανά πάσα στιγμή για τις έκτακτες ανάγκες!

Έχοντας οργανώσει όπως προαναφέραμε τις βάρδιες της δασοπυρόσβεσης και τις περιπολίες μας, όπου χρειάστηκε να επέμβουμε, τα καταφέραμε. Καταφέραμε να σταματήσουμε τις πυρκαγιές στον Δήμο μας, αλλά και να βοηθήσουμε άλλους Δήμους οι οποίοι επλήγησαν από πυρκαγιές, στέλνοντας υδροφόρα οχήματα και πυροσβεστικά, επιχειρώντας μαζί με τις άλλες ομάδες. Κάναμε ότι ήταν δυνατόν, ώστε να καλύψουμε και τα νώτα μας, αλλά και να βοηθήσουμε και τους άλλους Δήμους με το σχέδιο το οποίο είχαμε εκπονήσει εδώ στο επιχειρησιακό  κέντρο, στο Πυροφυλάκιο Γλυφάδας, και έτσι καταφέραμε να σταματήσουμε την πυρκαγιά , στα σημεία που έπρεπε, πριν φτάσουν οι φλόγες και δικό μας Δήμο!

Υπήρξε πολύ μεγάλος κόπος, όπως και στις υπόλοιπες πυρκαγιές, στην Αργυρούπολη που ξαναπροσπάθησαν να την κάψουν, με ό,τι είχε απομείνει και μπορώ να πω ότι οι εθελοντές μας της Πολιτικής Προστασίας, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό! Όλα τα παιδιά προσπάθησαν με ενθουσιασμό και με τη δύναμη της ψυχής τους, για να μην προχωρήσει παραπάνω η πυρκαγιά και καταστρέψει περισσότερο τον πνεύμονα πρασίνου του Υμηττού μας.

Η συμμετοχή μας ακόμη και σε αστικά συμβάντα όπως η πυρκαγιά που ξέσπασε σε οίκημα στην οδό Γούναρη, η επιτήρηση της πόλης σε κάθε αλλαγή του καιρού, η κοπή πεσμένων δένδρων μετά από σφοδρούς ανέμους και βροχοπτώσεις, η οργάνωση δύο φορές αγημάτων έρευνας και διάσωσης σε εξαφανίσεις παιδιών και ηλικιωμένων είναι μερικές από τις δράσεις των εθελοντών Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης και Ομάδας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών σε συνεργασία με το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας.

Μέσα στις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας  εκτός από τα προηγούμενα, ήταν η πρόληψη στον καθαρισμό  των άκτιστων οικοπέδων  από την ξηρά εποχιακή βλάστηση που είναι πολύ εύφλεκτη. Υπάρχει πυροσβεστική διάταξη η οποία υποχρεώνει τον ιδιοκτήτη να έχει το οικόπεδό του καθαρό, και περιφραγμένο μέσα στην αστική περιοχή, προς αποφυγή του κινδύνου, ασθενειών, μολύνσεων, πυρκαγιών και άλλων επικίνδυνων καταστάσεων.

Παράλληλα, καθαρίσαμε και την περιαστική περιοχή του Υμηττού, από την ξηρή εποχιακή βλάστηση, έτσι ώστε να μην κινδυνεύει η αστική περιοχή από επέκταση πυρκαγιών στην δασική έκταση και το αντίστροφο  ώστε από   αμέλεια ή δόλο να δημιουργηθεί ένα καταστροφικό φαινόμενο και να κινδυνεύσουν ζωές ή περιουσίες.

Επίσης θέλω να τονίσω ότι έχουμε συνεργασία με τον ΣΠΑΥ, (Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού) σε θέματα πολιτικής προστασίας και περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα  την ανάπλαση μιας μεγάλης περιοχής πάνω από το πατητήρι στην Τερψιθέα Γλυφάδας, το οποίο θα γίνει οικολογικό πάρκο και κέντρο υπαίθριας οικολογικής εκπαίδευσης, με μονοπάτια,  με φύτευση ενδημικών δένδρων και φυτών του Υμηττού, το οποίο πιστεύουμε ότι θα γίνει μια πρότυπη περιοχή εκπαίδευσης, περιπάτου και αναψυχής. Οι μελέτες του έχουν ήδη ξεκινήσει, έχει οριοθετηθεί η περιοχή και πιστεύουμε ότι μέσα στο 2016, θα έχουμε τις πρώτες κατασκευαστικές και δενδροφυτευτικές εργασίες στην περιοχή.

Επίσης ως γραφείο Πολιτικής Προστασίας, οργανώσαμε μαζί με τα συνεργεία του Δήμου, διάνοιξη και συντήρηση των δασικών δρόμων για την απρόσκοπτη πρόσβαση και διέλευση των οχημάτων της πυροσβεστικής και των εθελοντών Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης , σε περιοχές στις οποίες πριν, δεν ήταν εφικτό. Παράλληλα ανοίξαμε αντιπυρικές ζώνες για προστασία σπιτιών και δασικών εκτάσεων.  Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε κατά την διάρκεια της θερινής αντιπυρικής περιόδου  έχουμε οργανώσει  πολλά ποτίσματα . Οι Εθελοντές Δασοπροστασίας – Πυρόσβεσης Γλυφάδας, σε συνεργασία με την Πολιτική  Προστασία του Δήμου, με τον ΣΠΑΥ και τον ΣΚΑΪ μπόρεσαν να  δώσουν ανάσες δροσιάς στα δενδρύλλια, τα οποία τα έχουμε φυτέψει στην αρχή της χρονιάς.

 Παράλληλα με όλα τα άλλα, είμαστε παρόντες όπως οι περισσότεροι θα έχετε διαπιστώσει, σε πολλές εκδηλώσεις του Δήμου και όχι μόνο, παίρνοντας μέτρα ασφαλείας για τους ανθρώπους που παρακολούθησαν κάθε μια από αυτές.

Και να μην ξεχάσουμε, τον καθαρισμό των παραλιών μας. Πλέον οι δημότες μας, μπορούν να χαρούν τις παραλίες μας καθαρές, ασφαλείς και φιλόξενες.

Μια πρόσφατη δραστηριότητα, είναι ότι επιμεληθήκαμε  τα νηπιαγωγεία και καθαρίσαμε προσεκτικά τις αυλές τους, φροντίζοντας να μην υπάρχει κάτι επικίνδυνο στο οποίο θα μπορούσε κάποιο παιδάκι να τραυματιστεί, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιά.

Μια επίσης ηθική υποχρέωση που είχαμε ήταν και είναι, να βοηθήσουμε τους Δήμους των οποίων καταστράφηκε το παρακείμενο οικοσύστημα λόγω της πρόσφατης πυρκαγιάς.  Δηλαδή να βοηθήσουμε την Αργυρούπολη με δενδροφυτεύσεις, οπότε σε πιθανές πλημμύρες, αυτοί οι Δήμοι, όπως είναι ο Καρέας, η Ηλιούπολη, ο Βύρωνας, η Αργυρούπολη, να μην κινδυνεύσουν τον χειμώνα που έρχεται. Σε συνεργασία δηλαδή, με τα γραφεία Π.Π. όλων αυτών των δήμων, θα φροντίσουμε και θα βοηθήσουμε στην αποκατάσταση του φυσικού τους εδάφους.

Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε αλώβητο το περιβάλλον μας, την ασφάλεια των δημοτών μας και της περιουσίας τους αλλά χρειαζόμαστε τη βοήθεια και την προσοχή όλων των δημοτών μας, σε όλα αυτά που κάνουμε να είναι αρωγοί μας, έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει κανείς μας, από κάποια αμέλεια.

Η δραστηριότητα του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας εκτείνεται και στον τομέα των αρχαιολογικών χώρων, σαν φόρο τιμής στην ιστορία μας, αλλά και πρακτικά στον καθαρισμό και απομάκρυνση της ξηράς εποχιακής βλάστησης για να διεξαχθούν οι αρχαιολογικές έρευνες.

Έτσι  στον αρχαιολογικό χώρο στα «Αστέρια» αποψιλώσαμε  όλη την ξηρή εποχιακή βλάστηση,  με σκοπό να αρχίσει πάλι η αρχαιολογική έρευνα, από την αρχαιολογική εταιρεία, που προΐσταται η αρχαιολόγος κυρία Καζά. Η ανασκαφική εμπειρία που ζήσαμε σαν εθελοντές  είναι μοναδική δηλαδή να βρίσκεις ευρήματα πολιτισμού  κάτω από το έδαφος, πριν  από 5.500 χρόνια, ενώνοντας το σήμερα με διαχρονική γέφυρα μέχρι την νεολιθική εποχή. Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία ανακαλύψαμε, βρέθηκαν αμφορείς, πιάτα, λεπίδες -εκείνης της νεολιθικής εποχής- όλα από πηλό και πέτρα. Οι λεπίδες από ορυκτό οψιδιανό, το πράσινο πέτρωμα, πραγματικά μπορούν να κόψουν ακόμα και σήμερα! Λες και είναι χαραγμένες με laser! Μείναμε έκθαμβοι από την τελειότητα της κατασκευής τους και την αρτιότητα των γραμμών τους. Θα έχουμε σύντομα και φωτογραφικά στοιχεία επ’ αυτού.

Οι αρχαιολογικές ανασκαφές στον τόπο μας, όντως θα προσφέρουν υπηρεσία και γνώση ως προς το τι ήταν η Γλυφάδα, από πότε ξεκινά η γραφή της ιστορίας της, τα ίχνη της  και πού έχει φτάσει μέχρι σήμερα! Υπήρξε ένας αξιοζήλευτος πολιτισμός στην πόλη μας και έχουμε την υποχρέωση να τον αναδείξουμε και να φανούμε και εμείς αντάξιοι της ιστορίας και του πολιτισμού της διαχρονικά .

 

|| Σχέδια για το μέλλον και τη φετινή χρονιά ||

Γ.m.: Ποιά είναι τα σχέδιά σας για τη χρονιά που έρχεται και σε ποιούς άλλους τομείς επιχειρεί η Πολιτική Προστασία, εκτός από την δασοπυρόσβεση;

>Σ.Θ.: Τα σχέδια για τη φετινή χρονιά, μέσα από τον σχεδιασμό που κάνουμε για αυτό, είναι ό,τι κάναμε στην προηγούμενη σεζόν, να το αναπτύξουμε στον καλύτερο δυνατό βαθμό. Να το αναπτύξουμε και να είμαστε πιο δυναμικοί και πιο αποτελεσματικοί στο έργο το οποίο παράγουμε, τόσο όσον αφορά στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, όσο και από πλευράς Εθελοντισμού. Θέλουμε να οργανώσουμε σεμινάρια πανευρωπαϊκού επιπέδου, θέλουμε να πάμε στην Ευρώπη, θέλουμε να δώσουμε και να πάρουμε εμπειρίες από την πανευρωπαϊκή Πολιτική Προστασία, θέλουμε να εντάξουμε τις δράσεις μας σε ένα Ευρωπαϊκό forum Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας και θέλουμε να έχουμε άμεση επαφή με τις Ευρωπαϊκές Εθελοντικές Ομάδες. Έχουμε στείλει επιστολές στις αντίστοιχες  ευρωπαϊκές ομάδες και περιμένουμε απαντήσεις, για να μπορέσουμε να ανταλλάξουμε εμπειρίες και επισκέψεις, για να διοργανώσουμε δράσεις σε ανάλογους τομείς εκεί που ο καθένας ειδικεύεται. Θα είναι μια πολύ σπουδαία εμπειρία και την περιμένουμε με πολύ μεγάλη αγωνία να πραγματοποιηθεί!

Θα επαναπροσδιορίσουμε την θεματολογία και τις αρμοδιότητες του Γραφείου, θα εμπλουτίσουμε τις δραστηριότητές μας εξειδικευόμενοι σε επιπλέον τομείς και στόχους  που έχουμε επιλέξει. Θέλουμε, χρειαζόμαστε περισσότερα εργαλεία, αυτό το έχουμε ήδη ζητήσει από τον δήμαρχο και έχει δώσει την έγκρισή του.

Θέλω να γνωρίζετε ότι η Πολιτική Προστασία, δεν σταματάει στη δασοπυρόσβεση, στην  πλημμύρα, αλλά  επιχειρεί  σε όλα τα θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με τον κίνδυνο της ανθρώπινης ζωής.

Αν αναλογιστούμε ότι την πόλη μας διασχίζουν τρεις λεωφόροι ταχείας κυκλοφορίας, οι οποίες ειδικά το καλοκαίρι, σφύζουν από κίνηση και δημιουργούνται πάρα πολλά αυτοκινητιστικά δυστυχήματα και χάνονται ανθρώπινες ζωές θα ήταν σωστό να υπάρχει μια διασωστική σειρά της Πολιτικής Προστασίας Γλυφάδας στην διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και την βοήθεια των εθελοντών-χειριστών. Ακόμα και το δευτερόλεπτο, έχει πολύ μεγάλη σημασία, στο να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή. Θεωρούμε ότι είναι και αυτό ηθικό χρέος μας,  όπως και σε ό,τι άλλο έχει ασχοληθεί η Π. Π. του Δήμου μας, μέχρι σήμερα.

Όπως διαπιστώνουμε, η Πολιτική  Προστασία είναι ένας τεράστιος τομέας, ενέχεται και εισχωρεί παντού, όπου υπάρχει κίνδυνος να κινδυνεύσει μια ζωή, μια περιουσία ή το περιβάλλον, και ο εθελοντισμός ο κινητήριος μοχλός και δύναμή του.

Αυτοί είναι οι στόχοι της επόμενης χρονιάς. Να βελτιστοποιήσουμε όλες τις προσπάθειες τις οποίες έχουμε κάνει φέτος και να προχωρήσουμε σε εκπαίδευση σε όλους τους τομείς ακόμα και σε νέους τομείς έρευνας, διάσωσης, σε προμήθεια διασωστικών εργαλείων και σε εκπαίδευση των εθελοντών στα νέα μέσα και υλικά τα οποία ευελπιστούμε ότι θα έχουμε την επόμενη χρονιά.

Και επιπλέον, τη διεθνοποίηση, την ευρωπαϊκή προοπτική και εξέλιξη μιας τέτοιας εθελοντικής ομάδας, που κοσμεί με τις άοκνες προσπάθειές της την πόλη μας και τιμά το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας  του Δήμου μας  με την προσφορά της σαν σύνολο και σαν άτομα καθένα ξεχωριστά.

ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΣΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣΣτέλιος ΘεοδοσόπουλοςEKONΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΣΠροφήτης ΗλίαςΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣΓλυφάδαφωτιάφωτιάO.AN.E.ANΕθελοντές Δασοπυροσβέστες ΓλυφάδαςΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

GLYFADA METROPOLITANSΕμείς, θέλουμε να αποτίσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου, συχνά με κίνδυνο της ζωής τους. Σάς ευχαριστούμε.

Για το Γλυφάδα metropolitans: Άντα Θωμά, creative media

logotest2