Τσαντάκηδες αφαιρούσαν τσάντες στα Νότια Προάστια ασκώντας σωματική βία

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας αφαιρούσαν τσάντες από πεζούς και οδηγούς αυτοκινήτων που ήταν προσωρινά σταθμευμένα, σε περιοχές των Νοτίων και Βορείων Προαστίων

Οι δράστες σε πολλές περιπτώσεις, για την επίτευξη του σκοπού τους, δεν δίσταζαν να ασκήσουν σωματική βία

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 45 και 50 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους

Εξιχνιάσθηκαν είκοσι έξι (26) περιπτώσεις

Το χρηματικό ποσό που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα υπερβαίνει τις -70.000- ευρώ

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας αφαιρούσαν τσάντες από πεζούς και οδηγούς αυτοκινήτων, που ήταν προσωρινά σταθμευμένα, σε περιοχές των Νοτίων και Βορείων Προαστίων.

Απογευματινές ώρες της 25-7-2016, εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 45 και 50 ετών, να επιβαίνουν σε μοτοσυκλέτα και επιχειρήθηκε ο έλεγχός τους. Οι προαναφερόμενοι ετράπησαν σε φυγή και κατόπιν καταδίωξης ακινητοποιήθηκαν και προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής.

Μετά την αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι δύο προαναφερόμενοι αναζητούντο ως μέλη σπείρας, που κατά το τελευταίο τετράμηνο, διέπραττε ληστείες και αρπαγές τσαντών, σε διάφορες περιοχές των Νοτίων και Βορείων Προαστίων και συνελήφθησαν.

Ειδικότερα οι συλληφθέντες, μαζί με συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση, διακριτούς ρόλους και δρώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση αφαιρούσαν τσάντες από πεζούς και οδηγούς αυτοκινήτων που ήταν προσωρινά σταθμευμένα, σε περιοχές των Νοτίων και Βορείων Προαστίων.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι επιβαίνοντες πάντα σε μοτοσυκλέτα και φορώντας κράνος ή καπέλο τύπου τζόκεϊ, για να μην γίνονται διακριτά τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εντόπιζαν πεζούς, τους προσέγγιζαν και αιφνιδιαστικά τους αφαιρούσαν την τσάντα.

Σε άλλες περιπτώσεις εντόπιζαν οχήματα, προσωρινά σταθμευμένα σε φανάρια, όπου ο οδηγός είχε αφήσει στη θέση του συνοδηγού την τσάντα του και είτε με άνοιγμα της πόρτας του συνοδηγού είτε με θραύση του υαλοπίνακα αφαιρούσαν την τσάντα.

Σε περίπτωση που τα θύματά τους αντιδρούσαν, δεν δίσταζαν να ασκήσουν σε βάρος τους σωματική βία.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί είκοσι έξι (26) περιπτώσεις. Το χρηματικό ποσό που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παραπάνω δράση της, υπερβαίνει τις -70.000- ευρώ.

Επιπρόσθετα οι δύο δράστες είχαν συλληφθεί στο παρελθόν για τα ίδια αδικήματα και τους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.