4 Ρουμάνοι είχαν κατακλέψει τη Νοτιοανατολική Αττική

Εξαρθρώθηκε, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στην Νοτιοανατολική Αττική

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) υπήκοοι Ρουμανίας, μέλη της σπείρας, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο (2) επιπλέον συνεργοί τους

Εξιχνιάσθηκαν σαράντα εννέα (49) υποθέσεις διαρρήξεων-κλοπών

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα, εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 80.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε, από το Τ.Α. Λαυρίου και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της 5-5-2016 στην Ανάβυσσο, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, τέσσερις (4) υπήκοοι Ρουμανίας, μέλη της σπείρας, ηλικίας 23, 25, 33 έως 37 ετών. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο (2) επιπλέον συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ επάγγελμα.

Στην κατοχή τους καθώς και εντός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα κοσμήματα και πλήθος κλοπιμαίων, κινητών τηλεφώνων και διαρρηκτικών εργαλείων.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, το Τμήμα Ασφαλείας Λαυρίου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, προκειμένου να εξαρθρώσει σπείρα που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής, συγκρότησε ειδική ομάδα αστυνομικών, η οποία μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα πιστοποίησε τη δράση της εγκληματικής ομάδας και ταυτοποίησε τα μέλη της.

Όπως εξακριβώθηκε, τα μέλη της σπείρας, από αρχές του τρέχοντος έτους τουλάχιστον, ενεργώντας από κοινού και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής . Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους και δρούσαν μεθοδικά και οργανωμένα.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι δράστες βραδινές κυρίως ώρες, μετέβαιναν σε οικισμούς της Νοτιοανατολικής Αττικής και εντόπιζαν εξοχικές οικίες από τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι. Στη συνέχεια εισέρχονταν σε αυτές, παραβιάζοντας πόρτες και παράθυρα και αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν σαράντα εννέα (49) υποθέσεις διαρρήξεων οικιών στις περιοχές του Κορωπίου, Κερατέας, Αναβύσσου, Λαυρίου, Πόρτο Ράφτη, Σαρωνίδας και Λεγραινών.

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παραπάνω παράνομη δράση της, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 80.000 ευρώ.

κλοπιμαία

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.