Χρόνια Πολλά Ηλία και Ηλιάνα! Πολύτιμες συμβουλές για όσους ανηφορίσουν σήμερα προς τον Προφήτη μας [photos]

Σήμερα 20 Ιουλίου, κατά την ορθόδοξη παράδοση, η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Προφήτη Ηλία, ο οποίος έζησε και έδρασε τον 9ο π.Χ. αιώνα. Οι ορθόδοξοι, για όσους δεν το γνωρίζουν, δεν εορτάζουν την κοίμηση του, αλλά την ανάληψή του. Επίσης, σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, ο Προφήτης Ηλίας θεωρούνταν ρυθμιστής των καιρικών συνθηκών.

Πολλοί πιστοί την παραμονή πήραν την απόφαση και φέτος, να ανηφορίσουν το μονοπάτι που ξεκινά από την Άνω Γλυφάδα και καταλήγει στον Ναό του Ομβρίου Διός από τη μεριά του Κορωπίου.

 

photo αρχείου (20 Ιουλίου 2017)

 

photo αρχείου (20 Ιουλίου 2017): George Vidalis

 

Όπως όλες οι εκκλησίες του Προφήτη Ηλία  βρίσκονται σε υψόμετρο, έτσι και της Άνω Γλυφάδας. Με ευχάριστη έκπληξη είδαμε πιστούς κάθε ηλικίας να ανηφορίζουν όχι μόνο μέχρι το παρεκκλήσι, αλλά και μέxρι το ξωκλήσι του Προφήτη.

 

Μερικές πολύτιμες συμβουλές για μια ασφαλή “ανάβαση” και κυρίως “κατάβαση” που είναι και η πιο δύσκολη, χωρίς ατυχήματα, για όσους ανηφορίσουν σήμερα:

 1. Προσπαθήστε να μην ανεβαίνετε μόνος, εάν δεν είστε απόλυτα υγιής.

 2. Ανεβείτε μόνο αν είστε υγιής.

 3. Φοράτε κατάλληλα αθλητικά παπούτσια.

 4. Κρατάτε αποστάσεις από τυχόν προπορευόμενους, στα δύσκολα σημεία της διαδρομής.

 5. Περπατάτε αργά και προσεκτικά.

 6. Ακούτε τις συμβουλές και τις παραινέσεις των ανδρών της Πυροσβεστικής, της Δασικής Υπηρεσίας και των εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας.

 7. Προμηθευτείτε ένα μπαστουνάκι ή μια μαγγούρα, όπως βλέπετε να κάνουν και άλλοι.

 8. Φοράτε παντελόνια μακριά ή φόρμα, για να μην σας γρατζουνάνε τα αγκάθια, ή σε περίπτωση που γλυστρίσετε, να είναι προστατευμένα τα κάτω άκρα σας.

 9. Αν νοιώσετε κάποιο έντονο πόνο ο οποίος δε λέει να σας αφήσει, είναι καλύτερα να σταματήσετε και να ζητήσετε βοήθεια.

 10. Να έχετε μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό.

 11. Μην πιέζετε οριακά το σώμα σας, αν δεν αντέχετε αυτή τη φορά. Το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, θα είναι πάντα εκεί για να σας δεχτεί.

 

 

Γλυφάδα - Πρ. Ηλία

photos αρχείου Γλυφάδα metropolitans

 

προφήτης Ηλίας

|| Ο προφήτης Ηλίας ήταν γιος του Σωβάκ και καταγόταν από τη Θέσβη. Κατοικούσε στη γη Γαλαάδ και έδρασε στα χρόνια του βασιλιά Αχαάβ 816 χρόνια προ Χριστού. Yπήρξε προφήτης με φλογερή ψυχή και καρδιά τολμηρή.

Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες! ||