Πυρά εκτοξεύθηκαν εναντίον ιταλικού μεταγωγικού αεροσκάφους σήμερα καθώς έφευγε από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, δήλωσε πηγή του υπουργείου Άμυνας της Ιταλίας.

 

Το αεροπλάνο δεν υπέστη ζημιές κατά το συμβάν, πρόσθεσε η πηγή.

Ιταλός δημοσιογράφος που επέβαινε στην πτήση δήλωσε στο Sky 24 TG πως το αεροσκάφος μετέφερε σχεδόν 100 Αφγανούς πολίτες όταν δέχθηκε πυρά μερικά λεπτά μετά την απογείωσή του

 

Οι ιταλικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι τα πυρά δεν είχαν στόχο το ιταλικό αεροσκάφος στην Καμπούλ αλλά μάλλον στόχος ήταν να διαλυθεί το πλήθος κοντά στο αεροδρόμιο, δήλωσε κυβερνητική πηγή.

Εντωμεταξύ πληροφορίες αναφέρουν πως ακούστηκε ισχυρή έκρηξη ταυτόχρονα με καταιγισμό πυροβολισμών, σε μία από τις πύλες του αεροδρομίου «Χαμίντ Καρζάι».

 

Παραμένει άγνωστο μέχρι αυτή την ώρα αν υπάρχουν θύματα ή πόσα άτομα ήταν έξω από την συγκεκριμένη πύλη. Πάντως σύμφωνα με το Fox News, χθες το βράδυ στο σημείο αυτό ήταν συγκεντρωμένοι πάνω από 5.000 Αφγανοί.

Σύμφωνα με αναφορές δημοσιογράφου που επικαλείται αμερικανικές πηγές, η έκρηξη οφείλεται πιθανά σε βομβιστή αυτοκτονίας, ενώ για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Το δίκτυο Al Jazzera ήδη κάνει λίγο για τουλάχιστον 15 τραυματίες, ενώ άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες φωτογραφίες τραυματιών.

 

see more: newsit.gr