Μάς ενημερώνει η chef Μαίρη Παναγάκου, με εύκολες, νόστιμες και οικονομικές συνταγές, που θα αναδείξουν την αγάπη και το μεράκι σας για τους δικούς σας ανθρώπους.
Υλικά
125 γρ βούτυρο
125 γρ ζάχαρη
3 αυγά
150 γρ φαρίνα κόκκινη
1 κ γλ μπέκιν πάουντερ
1 βανίλια
4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φετούλες
2 κ σ μπράντι
2 κ σ μαρμελάδα της αρεσκείας σας (πχ βερίκοκο)
Τρόπος παρασκευής
1. Χτυπάτε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη και προσθέτετε ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
2. Κοσκινίζετε τη φαρίνα με το μπέκιν και τη βανίλια και τα προσθέτετε λίγο λίγο στο μείγμα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα κέϊκ που κουμπώνει,
ρίχνετε μέσα το μισό μείγμα και επάνω του απλώνετε τα 3/4 από τα κομμένα μήλα. Απλώνετε το υπόλοιπο μείγμα και από πάνω στολισμένα τα μήλα που περίσσεψαν.
3. Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο και ψήνετε για 40′-45′. Βγάζετε το κέϊκ από το φούρνο και το αφήνετε επάνω σε σχάρα να κρυώσει.
4. Ξεφορμάρετε το κέϊκ και ζεσταίνετε ελαφρά σε κατσαρολάκι τη μαρμελάδα. Ραντίζετε το κέϊκ με το μπράντι και απλώνετε επάνω από τα ψημένα μήλα τη μαρμελάδα.
Ευχαριστούμε την κ. Παναγάκου για τις πληροφορίες.
Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης.
Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.
Για περισσότερες συνταγές, κάντε click στο παρακάτω λευκό «κουμπί»:
follow us on twitter