Εξειδικευμένα κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ στο Ελληνικό- Αποκαταστάθηκαν οι βλάβες

Εξειδικευμένα κλιμάκια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), πραγματοποίησαν δύο ελέγχους αυτοψίας, προχθές και χθες, στον χώρο εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες.
Από τις δύο διαδοχικές αυτοψίες στις 25 και 26 Αυγούστου διαπιστώθηκε περιορισμένης έκτασης συσσώρευση στάσιμων υδάτων στο ισόγειο εξαιτίας βλάβης του υδραυλικού δικτύου στο χώρο εγκαταστάσεων καθώς επίσης εκτεταμένη συσσώρευση στάσιμων υδάτων-λυμάτων που οφείλεται σε βλάβη του αποχετευτικού συστήματος, σύμφωνα με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ..
Κατόπιν υποδείξεων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., πραγματοποιήθηκε άντληση των υδάτων και καθαρισμός του χώρου όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη διενέργεια της σημερινής δεύτερης αυτοψίας. Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. συνιστά την άμεση έναρξη των εργασιών μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των βλαβών και προτείνει την κάλυψη των αναγκών του φιλοξενούμενου πληθυσμού με επαρκή αριθμό εγκαταστάσεων ατομικής υγιεινής (τουαλέτες, ντουζιέρες, νιπτήρες).
Μη εφαρμογή των συστάσεων αυτών θα εγκυμονούσε κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία. Επιπρόσθετα, επισημαίνεται η ανάγκη για την τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής και για το λόγο αυτό ο Οργανισμός διέθεσε ενημερωτικό υλικό.
Σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. συνεχίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τις παρεμβάσεις του με γνώμονα την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.
Τις εργασίες αποκατάστασης κίνησε η Περιφέρεια Αττικής, μετά από επείγον έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη για ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.