Συνελήφθησαν έντεκα  άτομα εκ των οποίων εννέα ανήλικοι μετά από συμπλοκή που σημειώθηκε βραδινές ώρες της 29-12-2022 έξω από το σταθμό μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας στο Χαλάνδρι

 

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, βραδινές ώρες  χθες (29-12-2022), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλανδρίου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, έντεκα (11) άτομα, εκ των οποίων εννέα (9) ανήλικοι, κατηγορούμενοι για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Επίσης αναζητούνται τουλάχιστον έξι συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 29-12-2022, έξω από το σταθμό του μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας στην περιοχή του Χαλανδρίου, δύο ομάδες νεαρών – ανήλικων ατόμων, προερχόμενοι από διαφορετικές περιοχές, συναντήθηκαν κατόπιν τηλεφωνικού και διαδικτυακού ραντεβού,  με σκοπό την επίλυση προσωπικών τους διαφορών.

Ακολούθησε συμπλοκή με χρήση σωματικής βίας, μαχαιριών, πετρών λοστών και ροπάλων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ανηλίκων, οι οποίοι μεταφερθήκαν με σταθμό ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Αστυνομικοί, της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) που μετέβησαν στο σημείο της συμπλοκής, ακινητοποίησαν και οδήγησαν τους επτά εξ αυτών στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου και μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών που χειριστήκαν προανακριτικά την υπόθεση εντοπίσθηκε ακόμα ένα άτομο.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.