Οι κατοικίες στα Νότια Προάστια είναι περιζήτητες καθώς -εκτός των άλλων- η εγγύτητα στη θάλασσα και η απεριόριστη θέα στο Σαρωνικό, αποτελούν ένα σημαντικό δέλεαρ. Η μεγάλη ζήτηση για στέγη σε Αλιμο, Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη και Βάρκιζα, αλλά κι αυτά τα δύο στοιχεία (κοντινή απόσταση από τη θάλασσα και η «ανεμπόδιστη» θέα) αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά που διαμορφώνουν τις τιμές πώλησης στις περιοχές των Νοτίων Προαστίων, ενώ το έτος κατασκευής σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί «δεύτερο» παράγοντα. Κάτι που σημαίνει ότι και ένα πιο παλιό σπίτι δεν θα είναι πολύ πιο φτηνό από ένα νεόδμητο.

Σε πολλές περιοχές των Νοτίων Προαστίων οι τιμές διαμερισμάτων κατασκευής 1980 – 2000 βρίσκονται στα ίδια επίπεδα τιμών με τα νεότερα ηλικιακά ακίνητα, λόγω της θέσης τους και της ανεμπόδιστης θέας, σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates. Μη ξεχνάμε ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα οικόπεδα «πρώτα» στη θάλασσα, ένα μεγάλο μέρος αυτών, έχει ανεγερθεί τα χρόνια της μεγάλης ανοικοδόμησης της χώρας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η διαθεσιμότητα ακινήτων προς πώληση με θέα ή/και σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα είναι μικρή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις όπως στο Καβούρι τα διαθέσιμα προς πώληση διαμερίσματα 90 τμ-110 τμ είναι πραγματικά ελάχιστα.

Παράλληλα. θα πρέπει να τονίσουμε ότι στις νέες κατασκευές και ιδιαίτερα στη Κάτω Γλυφάδα και την περιοχή του Γκολφ, το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων διαμερισμάτων, ιδιαίτερα στην ανώτερη τιμή πώλησης, διαθέτουν ιδιωτική πισίνα στο μπαλκόνι του διαμερίσματος, κοινόχρηστη αίθουσα γυμναστικής καθώς και αίθουσα αναμονής επισκεπτών. Αντιλαμβανόμαστε ότι οι άνωθεν προδιαγραφές «ξεφεύγουν» μιας κοινής – συμβατικής κατασκευής. Κάτι που ανεβάζει κατά πολύ το κόστος.

Επιπλέον, η γενικότερη εικόνα που καταγράφεται ιδιαίτερα σε ακίνητα με έτος κατασκευής μετά το 2005, είναι το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων προς πώληση ακινήτων είναι πολυτελείς κατασκευής και μοντέρνου σχεδιασμού.

see more: imerisia.gr