Ανάγκη η δημιουργία ενός αθλητικού cluster στην Αττική για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού

Στις πολύ μεγάλες δυνατότητες που έχει η Αττική και η Ελλάδα  στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού αναφέρθηκε σε παρέμβασή της σε ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ), με θέμα«Αθλητικός τουρισμός στον Μαραθώνα: Ευκαιρίες και Προοπτικές » στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κα Ντόρα Πάλλη.

 

Στην παρέμβασή της η Ντόρα Πάλλη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον κλασσικό μαραθώνιο αναφέροντας ότι περίπου δύο εκατομμύρια δρομείς σε όλο το κόσμο ταξιδεύουν για να μετάσχουν σε μαραθώνιους και ότι η Αθήνα μπορεί να διεκδικήσει μεγάλο μερίδιο ,τονώνοντας σημαντικά την τουριστική κίνηση. 

«Σημαντικές δυνατότητες υπάρχουν, επίσης, στον ναυταθλητικό τουρισμό, στον τομέα της αθλητικής προετοιμασίας αλλά και σε αθλητικά προγράμματα για τους τουρίστες της πόλης μας, τα οποία  χρειάζεται το τουριστικό μας προϊόν. Πιστεύω ότι υπάρχει η ανάγκη δημιουργίας ενός αθλητικού cluster το οποίο να στηρίζει όλες αυτές τις προσπάθειες με οργανωμένο τρόπο και με συμμετοχή όλων των φορέων»  σημείωσε μεταξύ άλλων η Ντόρα Πάλλη.