Ανασχηματισμός-πονοκέφαλος: Γράφει – σβήνει ο Τσίπρας

Κλειστά κρατάει προς το παρόν τα χαρτιά του ο πρωθυπουργός αναφορικά με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού. Ο Αλέξης Τσίπρας γράφει και σβήνει ονόματα με το… τεφτέρι να είναι γεμάτο, αλλά και τους γρίφους αρκετούς.

Εκτός από την αλλαγή προσώπων ο Αλέξης Τσίπρας σκέφτεται να φέρει και δομικές αλλαγές σε υπουργεία και χαρτοφυλάκια, ενώ υπάρχουν και ορισμένοι υπουργοί που θεωρούνται αμετακίνητοι.

Πάντως δύσκολα θα υπάρξουν εξελίξεις πριν από την αναχώρηση των εκπροσώπων των θεσμών από την Αθήνα (27 Οκτωβρίου), ενώ και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα βρίσκεται όλο το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη.

Αναφορικά με τα ονόματα αμετακίνητη θα πρέπει να θεωρείται η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών (Ε. Τσακαλώτος και Γ. Χουλιαράκης, αλλά όχι και ο Τ. Αλεξιάδης), όπως και οι κ. κ. Νίκος Κοτζιάς (ΥΠΕΞ), Νίκος Τόσκας (Προστασίας του Πολίτη) και Νίκος Παππάς (υπουργείο Επικρατείας). Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Θοδωρή Δρίτσα και τον Ανδρέα Ξάνθο σε υπουργεία Ναυτιλίας και Υγείας.

Ανοιχτό παραμένει το ερώτημα τι θα συμβεί με ενδεχόμενες καραμπόλες σε υπουργεία, αλλά και το αν θα αξιοποιηθούν στελέχη από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, όπως, για παράδειγμα, ο επανακάμψας στον ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης.

Όλα καλά με Σκουρλέτη

Χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός είχε στο Μαξίμου συνάντηση με τον Πάνο Σκουρλέτη με κυβερνητικές πηγές να τονίζουν ότι μετά το ραντεβού «τερματίζεται η περιρρέουσα ατμόσφαιρα περί δήθεν ρήξης».

Με αφορμή δημοσιεύματα ο ίδιος έκανε λόγο για «ανακρίβειες και κατασκευασμένες διαρροές» και δήλωσε «απόλυτα πεισμένος πως αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει την δράση μας είναι η συλλογικότητα, το ηθικό πλεονέκτημα και ο επαγγελματισμός με την έννοια της τεκμηριωμένης ανάλυσης της πραγματικότητας και της κατάθεσης εναλλακτικών προτάσεων».

Ακόμη, τόνισε «πως στο κόμμα μας έχουμε κατακτήσει την κουλτούρα του διαλόγου. Στο τελευταίο συνέδριό μας βγήκαμε με μια πολιτική απόφαση που εγκρίθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων. Με αυτά το όπλα πορευόμαστε φιλοδοξώντας να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του λαού μας».

Παράλληλα, ο Θοδωρής Δρίτσας, για τον οποίο υπήρξαν διάφορα δημοσιεύματα, μίλησε για τον «γνωστό αντιπολιτευτικό μηχανισμό παραπλάνησης» «δια της επίσης γνωστής μεθόδου αποσπασματικής και επιλεκτικής παρουσίασης των απαντήσεων».

source: efsyn.gr