Απάντηση Μπουτάρη για το Gay Pride: Όποτε πάω στο Άγιον Όρος, ένας καλόγερος μου λέει για «αδερφές» (βίντεο)

Απάντηση για ακόμη μία φορά στους επικριτές του Thessaloniki Gay Pride έδωσε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Μπουτάρης σχολιάζοντας την επιστολή της άτυπης Σύναξης Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών με την οποία ζητείτο η απαγόρευση της εισόδου στο Αγιον Ορος του δημάρχου Θεσσαλονίκης αν δεν σταματήσει το Gay Pride, δήλωσε: «Μπορεί να δημιουργηθούν ορισμένες αντιδράσεις, αλλά τα τρία τελευταία χρόνια που πραγματοποιείται το Pride, έτσι γίνεται. Εξτρεμιστές υπάρχουν παντού».

Παράλληλα, ο κ. Μπουτάρης δήλωσε ότι εάν είχε πρόβλημα η Ιερά Κοινότητα για το ήθος και την ηθική του θα είχε αντιδράσει εξαρχής.

Όσον αφορά στην απαγόρευση που πρότειναν κληρικοί και μοναχοί για την είσοδό του στο Άγιον Όρος, ο κ. Μπουτάρης αποκάλυψε: «Κάθε φορά που πηγαίνω στο Άγιο Όρος είναι ένας καλόγερος ο οποίος με παίρνει από πίσω και λέει “το ένα έτσι, οι αδερφές έτσι” και του λέω “όχι αδερφές, ομοφυλόφιλοι” και μου λέει ότι είναι παρά φύσιν κλπ. Και μου έρχεται να του πω “άντε άφησέ με ήσυχο”, αλλά δεν θα του το πω».

Τέλος, πρόσθεσε ότι δύο από αυτούς που είναι μέσα στην Ιερά Κοινότητα, δεν μπορούν να βγουν από το Άγιον Όρος για λόγους που ο ίδιος δεν γνωρίζει.

source

GLYFADA METROPOLITANS