Μάς ενημερώνει η chef Μαίρη Παναγάκου, με εύκολες, νόστιμες και οικονομικές συνταγές, που θα αναδείξουν την αγάπη και το μεράκι σας για τους δικούς σας ανθρώπους.

 

Υλικά (για κάθε άτομο)
1 φέτα φρέσκου σολομού
χυμό από 1 λεμόνι
βούτυρο ή λάδι
αλάτι

Για την σος σαμπάνιας
30 γρ βούτυρο
30 γρ αλεύρι
1/4 λίτρου σαμπάνια
2 κρόκους αυγών
1/4 λίτρου κρέμα γάλακτος
αλατοπίπερο

Τρόπος παρασκευής
1.    Περιχύνετε τις φέτες του ψαριού με τον χυμό του λεμονιού. Ανακατεύετε το λιωμένο βούτυρο με το αλάτι, αλείφετε τον σολομό και τον ψήνετε για 20′.
2.    Ετοιμάζετε την σάλτσα: καίτε το βούτυρο σε κατσαρόλα, την βγάζετε από την φωτιά, προσθέτετε το αλεύρι και αναμειγνύετε με την ζεστή σαμπάνια.
3.    Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στην φωτιά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τους κρόκους των αυγών ανακατεύοντας συνέχεια. Χτυπάτε για 3′-4′ την κρέμα γάλακτος, την προσθέτετε
στο μείγμα, το βγάζετε από την φωτιά και περιχύνετε τον σολομό.
Σερβίρετε με ρύζι και λαχανάκια Βρυξελλών σοταρισμένα.

 

 

Ευχαριστούμε την κ. Παναγάκου για τις πληροφορίες. Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης.

Μ.Π.: “Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.”

 



Μεγάλος Διαγωνισμός Γραφιστικής και Σκίτσου – Διεκδίκησε ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗΣ



Για περισσότερες συνταγές, κάντε click στο παρακάτω λευκό «κουμπί»:

Gastronomy! Τhe study of the relationship between food and culture

follow us on twitter