Ο Ακης Τσοχατζόπουλος και ένας δικηγόρος, περιλαμβάνονται στους 37 κατηγορούμενους που εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιαστών που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής.

Μεταξύ των 37, περιλαμβάνονται και πέντε σωφρονιστικοί υπάλληλοι καθώς και ο 50χρονος, πρώην αστυνομικός, των ΕΚΑΜ που κατηγορείται για εμπλοκή στην υπόθεση του συλληφθέντος τρομοκράτη, Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, φέρεται ότι έλεγε σε γνωστό ποινικό, που έχει καταδικαστεί για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών, ότι ο πρώην συνεργάτης του, Γιάννης Σμπώκος, είχε χρήματα και η ομάδα του αρχινονού, του έβαζε βόμβες στο σπίτι του, προκειμένου να τον εκβιάσουν και να δώσει χρήματα. Ουσιαστικά ο πρώην υπουργός έδινε εντολή για να βάζουν βόμβες και να εκβιάζουν τον Σμπώκο να επιστρέψει χρήματα που ο Τσοχατζόπουλος έλεγε ότι του χρωστάει.

Κατά το παρελθόν, είχαν σημειωθεί τρεις εκρήξεις αυτοσχέδιωνμ ηχανισμών, έξω από το σπίτι του Γ. Σμπώκου. Σύμφωνα με τη δικογραφία ο γνωστός ποινικός κρατούμενος είχε πλησιάσει μέσα στη φυλακή τον Σμπώκο και του είχε πει: «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Φρόντισε να μάθεις και θέλω 10 εκατ. ευρώ». Ο Ακης φέρεται να του είχε πει ότι ο Σμπώκος έχει πολλά λεφτά από τις μίζες.

Η έρευνα της αστυνομίας άρχισε όταν πριν από δύο εβδομάδες εντοπίστηκαν 15 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας, τρεις πυροκροτητές, δύο κομμάτια βραδύκαυστο φυτίλι και κομμάτια στουπιού, σε αυλή σπιτιού στη Μεταμόρφωση.

Εν τω μεταξύ, όπλα, σφαίρες, χρήματα και αυτοκίνητα βρέθηκαν στην κατοχή των ατόμων, που συνελήφθησαν μετά τη μεγάλη έρευνα της Ασφάλειας Αττικής, για άτομα που φέρεται ότι συνεργάζονται με τον συλληφθέντα τρομοκράτη, Χριστόδουλο Ξηρό.

Το Σάββατο, κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν στην Καλαμάτα την περασμένη Τρίτη και φέρονται ως συνεργοί του Ξηρού, μετά την προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν χθες.

Πρόκειται για τον 54χρονο απότακτο αστυνομικό Χρήστος Πατουχέας και τον Αλβανό Χάρι Κόκα που είχε νοικιάσει το σπίτι στην Ανάβυσσο.

Κικίλιας: Εξαρθρώσαμε το βαρύ ποινικό έγκλημα και την τρομοκρατία

«Με μεγάλη χαρά και σήμερα, όπως για πολλοστή φορά τους τελευταίους οκτώ μήνες, συγχαίρω τη Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και τους άνδρες και γυναίκες των Υπηρεσιών Ασφαλείας για τα πολλαπλά κτυπήματα, που έχουμε καταφέρει, στην προσπάθειά μας να εξαρθρώσουμε τo βαρύ ποινικό έγκλημα και την τρομοκρατία», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας.

«Σήμερα άλλωστε, με την επιτυχή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας ενισχύονται οι ενδείξεις για τη συνεργασία τρομοκρατών και ποινικών εγκληματιών, εφόσον αποδεικνύονται πλέον ταυτόσημοι και αλληλοκαλυπτόμενοι ρόλοι μεταξύ αυτών.

Θα συνεχίσουμε με την ίδια μεθοδικότητα, εργατικότητα και αυταπάρνηση τον αγώνα μας ενάντια σε κάθε μορφής παραβατικότητα. Αποτελεί κοινωνική απαίτηση και εθνική ανάγκη η Αστυνομία να παρέχει προστασία και ασφαλές περιβάλλον στον πολίτη, διασφαλίζοντας την κοινωνική ειρήνη και σταθερότητα, κάτι που αποτελεί ευρωπαϊκό ζητούμενο, ιδιαίτερα μετά τα τελευταία γεγονότα σε Γαλλία και Βέλγιο» καταλήγει ο κ. Κικίλιας.

source