«Αρχαία Ελλάδα και Εκεχειρία, μια ακόμη παρακαταθήκη στον σύγχρονο κόσμο»

 

Ομιλία Ντόρας Πάλλη για την συμβολή της Ελλάδας στον θεσμό της Ολυμπιακής Εκεχειρίας  σε  εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην αρχαία Ολυμπία.

Στην αρχαία Ολυμπία, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και για τρίτη χρονιά ένα σημαντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε νέους από όλο το κόσμο για τις αξίες του ολυμπισμού και την ειρήνη.

Το πρόγραμμα που αποτελείται από σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια υλοποιείται από το Διεθνές Κέντρο  Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το British Council σε συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και τον οργανισμό Save the Dream στους χώρους της  Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην αρχαία Ολυμπία και συμμετείχαν 31 νέοι, 18 έως 25 χρόνων.

Στο πρόγραμμα μίλησε – μεταξύ άλλων- και η υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας κα Ντόρα Πάλλη, όπου έκανε αναδρομή στις  μυθικές και ιστορικές καταβολές του θεσμού της Εκεχειρίας στους Ολυμπιακούς αγώνες της αρχαιότητας .

«Από τον μυθικό βασιλιά Ίφιτο έως την αναβίωση του θεσμού της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, στον σύγχρονο κόσμο υπάρχει μια εκπληκτική ιστορία ανθρωπίνων αξιών που κάθε παιδί σε αυτό το πλανήτη πρέπει να ακούσει και να εμπνευστεί» δηλώνει η κα Ντόρα Πάλλη.

Ομιλία Ντόρας Πάλλη

« Είναι, επίσης, εντυπωσιακή η ανταπόκριση των νέων από όλο τον κόσμο στους μύθους και την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας. Κάθε φορά, διαπιστώνω -τοις πράγμασι-  ότι αυτό το “ πανάρχαιο υλικό “ έχει πανανθρώπινη απήχηση πέρα από το χρόνο, την φυλή, την θρησκεία ή την ηλικία.»