Αριάδνη Λοράνδου: Λες και συ «Βαρέθηκα Πια»;

Κάθε Τετάρτη στο Γλυφάδα metropolitans, μάς ενημερώνει η ψυχολόγος Αριάδνη Α. Λοράνδου (a.lorandou@gmail.com)

 

Εκεί που συνεχώς προσπαθείς να διαχειριστείς καταστάσεις δύσκολες, εκεί που λες θα προσπαθήσω, εκεί που νιώθεις μια υπερδύναμη να κυλά μέσα σου, εκεί που προσπερνάς τις πικρόχολες κουβέντες του καθενός, Εκεί είναι που λες «Βαρέθηκα Πια». Άλλοτε βαριέσαι να είσαι δεδομένος/η, άλλοτε βαριέσαι γιατί κουράστηκες και άλλοτε βαριέσαι τα πάντα.

Αυτό το Βαρέθηκα στριφογυρνά στο μυαλό σου όχι για να σε αποδυναμώσει ή να σου πει παράτα τη ζωή, απλώς σου υπενθυμίζει πως αυτό που κάνεις, δεν είναι αυτό που θέλεις κάθε στιγμή. Σου δίνει περιθώριο να το χρησιμοποιήσεις όποτε νιώθεις ότι είσαι στο όριο, όμως περιμένει να το ξεφορτωθείς από το λεξιλόγιο σου, τουλάχιστον να το χρησιμοποιείς λιγότερο. Όσο το αφήνεις τόσο επηρεάζει το μεγαλείο του εγκεφάλου σου.

Γι’ αυτό Σταμάτα! Προχώρα σε αυτό που νιώθεις και πιστεύεις ότι όντως θα είναι η ακούραστη δύναμη σου. Ελάφρυνε τον εαυτό σου από τα «πρέπει», τα «δεν», τα «μην» και κάνε αυτές τις λέξεις να έχουν σημασία μόνον όταν εσύ το αποφασίζεις και όχι να ξεπηδούν από το μυαλό σου ακατάπαυστα. Γνώρισε τον εαυτό σου, τον εαυτό που θέλει να είναι καλός και κακός, που μπορεί να σταματά και να ξεκινά, που μπορεί να δέχεται και να αρνείται, κάνε τον εαυτό να βαριέται από Επιλογή και όχι και από Επιβολή.

Βάρεσε το Βαριέμαι που σου προκαλούν οι πεποιθήσεις, οι συνήθειες, οι φόβοι, οι πόνοι σου.

Βάρεσε το Βαριέμαι που σου προκαλούν οι εξαρτήσεις, τα κλωθογυρίσματα και οι ακόρεστες υλικές σου ανάγκες.

Κανείς δεν είναι ούτε καταδικασμένος, ούτε ισοβίτης, ούτε υποχρεωμένος να βαριέται αιώνια εκτός κι αν αφήσει αυτό να γίνει η « Αχίλλειος Πτέρνα» του.

Όταν βαριέσαι, βούτα να πιάσεις Κάτι Καλό και όχι να πιάσεις Το Καλό (μηδένισε την τελειομανία).

Όταν βαριέσαι κάνε μάθημα στον εαυτό σου ότι αυτή η βαρεμάρα διαρκεί όσο εγώ θα χτίζω το πραγματικό μου θέλω. Μόνο Τώρα!

Όταν βαριέσαι, κάθισε λίγο, δώσε χρόνο σε εσένα.

Όταν βαριέσαι ψάξε και βρες αυτό που δεν σου δημιουργεί δεσμά και πλήξη.

Και αν αυτά φαντάζουν δύσκολα, τότε Μίλα! Δημιούργησε σχέσεις με ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις καλά, με ανθρώπους που έχουν κίνητρα και στόχους, με ανθρώπους που σέβονται αυτό που είσαι, με ανθρώπους που δεν ζουν στις πλάτες σου, με ανθρώπους που είναι Άνθρωποι και όχι καιροσκόποι.

Σταμάτα Τώρα και Ξεκίνα!

 

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την κ. Λοράνδου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την καλή μας ψυχολογία

follow us on twitter