Μπέττυ Χαρλαύτη και El Sistema Greece ξεσηκώνουν τo Mέγαρο και στέλνουν ηχηρό μήνυμα ελπίδας!

Θυελλώδες ήταν το χειροκρότημα στο οποίο ξέσπασε το κοινό της κατάμεστης αίθουσας “Αλεξάνδρα Τριάντη”, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, καθώς η Μπέττυ Χαρλαύτη και η χορωδία El Sistema Greece κατάφεραν να αγγίξουν τις πιο ευαίσθητες χορδές μας, βγάζοντας «Τον καλύτερό μας εαυτό», όπως ακριβώς ήταν και το θέμα του TEDxAcademy 2017, στο οποίο συμμετείχαν.

Κάτι νέο και διάχυτα φωτεινό δείχνει πια ξεκάθαρα να αιωρείται πάνω και από τον ουρανό της Ελλάδας.  Φρέσκο, καθαρό και ειλικρινές. Μια χορωδία, αποτελούμενη από παιδιά των προσφυγικών δομών του Σκαραμαγκά, του Σχιστού και όχι μόνο, πλάι πλάι με ελληνόπουλα, τραγούδησε την Ωδή στη Χαρά από την 9η Συμφωνία του  Μπετόβεν, τραγούδησε Μίκη Θεοδωράκη, τραγούδησε το φως, την αξιοπρέπεια, τη ζωή που πάει μπροστά!

Η Μπέττυ Χαρλαύτη, η μοναδική ερμηνεύτρια της γενιάς της που βρέθηκε σταθερά κοντά στον Μίκη Θεοδωράκη και την Ορχήστρα του τα τελευταία χρόνια, ήδη πολυταξιδεμένη για συναυλίες της στο εξωτερικό, ερμηνεύοντας σε πολλές ξένες γλώσσες, απογείωσε την ατμόσφαιρα της αίθουσας.

Φωνή χαρακτηριστική, γεμάτη εσωτερική δύναμη, που διόλου τυχαία δεν βρέθηκε να κάνει το νέο δίσκο σε μουσική του μεγάλου συνθέτη με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, σε ενορχηστρώσεις Γιάννη Μπελώνη. Και βέβαια δεν βρέθηκε τυχαία να μοιράζεται τη σκηνή με την El Sistema Greece, μέλος της παγκόσμιας El Sistema, στην εκρηκτική αυτή μυσταγωγία.

Το ασυγκράτητο χειροκρότημα που ξεκίνησε πριν καλά καλά τελειώσει η σολίστρια το αραβικό τραγούδι που μοιράστηκε με τις φωνές της El Sistema Greece προμηνύει πολλά. Κάτι ζωογόνο και δυνατό αναδύεται και πνέει, όταν το νέο αίμα της Ελλάδας πιάνεται χέρι χέρι με τους νεοφερμένους της. Που μπορεί να μην όρισαν την δραματική φυγή τους από τις πατρίδες τους, ορίζουν όμως την από εδώ και πέρα ζωή τους με σημαία το χαμόγελο και το τραγούδι.

Καθοριστική βέβαια του όλου κλίματος η  πρωτοποριακή sold out διοργάνωση της TEDxAcademy η οποία προσκάλεσε την Μπέττυ Χαρλαύτη και την El Sistema να ενωθούν επί σκηνής για το κοινό της, σ’ αυτή την υπέροχη performance που εμπνεύστηκε και δημιούργησε η music curator Άννα Τσεϊμαζίδου!

Οι νέοι καλλιτέχνες είναι εδώ και μας φωνάζουν.  Μας μιλούν για έναν κόσμο άλλο, μια Ελλάδα άλλη που έρχεται. Που είναι ήδη εδώ. Καιρός λοιπόν να αφουγκραστούμε τις νέες φωνές. Τις γεμάτες πίστη και δύναμη. Γιατί τίποτα στον καιρό τους δεν είναι εύκολο. Τα πάντα όμως είναι εφικτά!