Στις 24 Μαΐου 1941, γεννήθηκε ένας από τους σπουδαιότερους μουσικούς όλων των εποχών.
Γιορτάζουμε μαζί με τον Bob Dylan τα εβδομηκοστά γενέθλιά του, θυμίζοντας τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της ζωής του, καλές και κακές.
1941:Ο Robert Zimmerman γεννιέται στη Μινεσότα. Ο Bobby πηγαίνει στους προσκόπους και γράφει ποιήματα στο δωμάτιό του.
1955:Ήδη εξοικειωμένος με το πιάνο, ο 14χρονος ξεκινά να μαθαίνει κιθάρα.
1959: Ο Zimmerman γράφει στην επετηρίδα του σχολείου του ότι ελπίζει να γίνει μέλος του συγκροτήματος του Little Richard.
Μετακομίζει στη Μινεάπολις και γράφεται στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα. Κάποιο βράδυ, ένας φίλος τού προτείνει να ακούσει Woody Guthrie.
«Ήταν σαν να χωρίστηκε η γη στα δύο», έγραψε αργότερα.
1961: Τον Ιανουάριο, φτάνει στη Νέα Υόρκη και ξεκινά παραστάσεις με το ψευδώνυμο Bob Dylan σε κλαμπ φολκ μουσικής όπως το Café Wha?.
1961: Επισκέπτεται τον ετοιμοθάνατο Woody Guthrie στο νοσοκομείο του Νιου Τζέρσεϊ.
Αμέσως μετά συνθέτει το «Song to Woody», «το πρώτο τραγούδι… κάποιας σημασίας», όπως λέει ο ίδιος.
1962: Αλλάζει και επίσημα το όνομά του σε Bob Dylan και κυκλοφορεί το πρώτο του άλμπουμ, «Bob Dylan», το οποίο πουλάει 5.000 δίσκους. Νοικιάζει το πρώτο του διαμέρισμα για 60 δολάρια τον μήνα.
1963: Η Joan Baez καλεί τον Dylan να τραγουδήσει μαζί της στο φεστιβάλ Newport Folk. Παρουσιάζουν μαζί την επιτυχία του, «Blowin’ in the wind». Το μεταξύ τους ειδύλλιο ξεθυμαίνει, αλλά τα επόμενα σαράντα χρόνια θα κάνουν ανά καιρούς κοινές εμφανίσεις.
1964: Επισκέπτεται τους Beatles στο δωμάτιό τους στο ξενοδοχείο N.Y.C. και, σύμφωνα με τον Paul McCartney, τους συστήνει στη… μαριχουάνα. Υπό την επήρειά της, ο McCartney ανακαλύπτει το νόημα της ζωής και το γράφει σε ένα χαρτί. Την άλλη μέρα, ξαναδιαβάζει το σημείωμα που λέει: «Υπάρχουν εφτά επίπεδα». 1965: Επιστρέφει στο φεστιβάλ του Newport και παρουσιάζει τον νέο του, χαρακτηριστικό πια ηλεκτρικό ήχο, όπως αποδίδεται στο «Like a Rolling Stone». Οι οπαδοί του φολκ τον θεωρούν ξεπουλημένο, αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται και στο γεγονός ότι εμφανίστηκε στη σκηνή για μόλις 15 λεπτά. Κάντε κλικ εδώ και δείτε τον να τραγουδά στο Newport Folk το Like a Rolling Stone.
Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/features/faces/face/201916/bob-dylan-o-thrylos-egine-70.html
Πηγή: www.in2life.gr