Η μεγαλύτερη εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού που έγινε ποτέ σε Δήμο, πραγματοποιήθηκε στη Γλυφάδα.

 

Ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με την εταιρεία Orientum Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας διένειμε δωρεάν 1.000 Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε μαθητές της Γ΄Γυμνασίου και των τριών τάξεων του Λυκείου. Στην ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, περισσότεροι

από 1300 μαθητές με τους γονείς τους κατέκλυσαν το Διασχολικό Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας.

«Δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού στις μαθήτριες και τους μαθητές της Γλυφάδας. Στο Διασχολικό μας Κέντρο, βρέθηκαν συνολικά, σε δύο παρουσιάσεις, πάνω από 1300 μαθητές με τους γονείς τους, για τα αποτελέσματα των τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

 

Και πρόσθεσε:

«Η ολοκληρωμένη αναφορά των αποτελεσμάτων του σοβαρού και αξιόπιστου αυτού τεστ, που παρέχει δωρεάν ο Δήμος Γλυφάδας, θα είναι άμεσα διαθέσιμη ηλεκτρονικά στους ενδιαφερόμενους. Δεν χρειαζόταν να έρθουν από κοντά για να τα μάθουν. Τα παιδιά με τους γονείς τους ήρθαν για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση από τους ειδικούς που θα τους βοηθήσει να καταλάβουν σωστά το αποτέλεσμα του τεστ.

Για να αποκτήσουν τα παιδιά μας και κάθε οικογένεια ένα ακόμη εργαλείο, ένα ακόμη εφόδιο που θα τους βοηθήσει να επιλέξουν κατεύθυνση και σχολές σπουδών, να κάνουν δηλαδή το πρώτο καθοριστικό βήμα με στόχο τις σπουδές τους και στη συνέχεια την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Φέτος μάλιστα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, συμπεριλάβαμε στην προσπάθεια αυτή και τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου για πρώτη φορά.

Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και όλων των τάξεων Λυκείου που έλαβαν μέρος, με τις απαντήσεις τους στο ερωτηματολόγιο πολλαπλών επιλογών, έχουν στη διάθεσή τους πλέον μία υψηλού επιπέδου υπηρεσία επαγγελματικού προσανατολισμού, μέσα από ένα επιστημονικά αξιόπιστο και έγκυρο ψυχομετρικό εργαλείο, προϊόν πολύχρονων ερευνών, που θα τους διαφωτίσει ως προς:

 

–          Τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα.

–          Τη δομή της επαγγελματικής τους προσωπικότητας (σε ποιους επαγγελματικούς τύπους ανήκουν).

–          Τις πανεπιστημιακές σχολές που ταιριάζουν περισσότερο στα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα.

–          Τα επιστημονικά πεδία και τους τομείς ΕΠΑΛ που περιέχουν τις περισσότερες σχολές που τους ταιριάζουν.

–          Τους ακαδημαϊκούς τομείς που τους ταιριάζουν περισσότερο, αν επιλέξουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό.

–          Τις ειδικότητες των ΔΙΕΚ που τους ταιριάζουν, αν επιλέξουν μετά το Λύκειο την μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις κυρίες του Δήμου μας που συντόνισαν την προσπάθεια αυτή, στην Αντιδήμαρχο Παιδείας Γεωργία Βαμβακερού και στις Προέδρους των Σχολικών μας Επιτροπών Μαρία Καραβουσάλη και Μαρία Κυριακοπούλου.

Ευχαριστούμε ασφαλώς την εταιρεία Οrientum για την συνεργασία μας για την διεξαγωγή των τεστ.

Η μεγαλύτερη χαρά για όλους μας για κάθε προσπάθεια που κάνουμε ειδικά όταν αφορά τα παιδιά μας είναι η δική σας μεγάλη ανταπόκριση.

Γνωρίζετε πλέον καλά ότι δεν κάνουμε απολύτως τίποτα πρόχειρα ή αποσπασματικά.

 

Ειδικά όταν αφορά το μέλλον των παιδιών μας».