Μάς ενημερώνει η chef Μαίρη Παναγάκου, με ποικίλες συμβουλές μαγειρικής, καθαριότητας, savoir vivre και φυσικά ομορφιάς, με ό,τι προϊόντα έχουτε στο σπίτι! Λίγο παράδοση, λίγα έθιμα, λίγα βότανα, όλα γραμμένα με πολύ αγάπη, έτσι όπως τα έχει η ίδια συλλέξει τις περασμένες δεκαετίες και έχειδιαφυλάξει για τις επόμενες γενιές, καθώς λατρεύει την Ελληνική παράδοση.
Συμβουλή Νο 1.
Φτιάξτε το δικό σας απολυμαντικό, με φασκόμηλο και χαμομήλι: Το φασκόμηλο έχει αντισηπτικές ιδιότητες και χάρη σε αυτές, το φασκόμηλο ήταν από τα βότανα που άπλωναν στο δάπεδο του σπιτιού, για να απομακρύνει τα έντομα, τα ποντίκια και κάθε βλαβερό ζώο. Το χρησιμοποιούσαν επίσης σε ανθοδέσμες και προστατευτικά μπουκέτα. Ένα μπουκέτο από χαμομήλι με ένα κλαδάκι φασκομηλιάς στο κέντρο συμβόλιζε την σοφία!!
Συμβουλή Νο 2.
Φτιάξτε το δικό σας καθαριστικό γενικής χρήσης: Διαλύστε σε 4 λίτρα ζεστό νερό, 50 ml αμμωνία, 50 ml καλό ξύδι και 115 γρ μαγειρική σόδα (1 κ γλ αντιστοιχεί σε 5 γρ και ένα ποτήρι του νερού σε 200 γρ). Προσθέστε αν θέλετε, λίγες σταγόνες από το άρωμα που σας αρέσει, για να καλύψει τις άλλες μυρωδιές και να αρωματίσει τον χώρο σας. Αυτό το διάλυμα είναι αποτελεσματικό και ασφαλές για όλες τις επιφάνειες και μπορεί να ξεπλυθεί με νερό. Αν θέλετε ένα ισχυρότερο απορρυπαντικό, ή να απομακρύνετε κερί από επιφάνειες, διπλασιάστε τις ποσότητες όλων των συστατικών, εκτός φυσικά από το νερό. ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε καμμία περίπτωση μην ρίξετε χλωριωμένα λευκαντικά σε αυτό το μείγμα!
Ευχαριστούμε την κ. Παναγάκου για τις πληροφορίες