Το Πάσχα είναι ίσως η πιο δημοφιλής θρησκευτική γιορτή στην Ελλάδα και κάθε χρόνο τέτοια εποχή «ζωντανεύουν» τα πιο πρωτότυπα έθιμα, όπως το βάψιμο των αυγών, το ψήσιμο του οβελία, σαϊτοπόλεμος και το έθιμο του λάκκου είναι μερικά από αυτά, σε διάφορες περιοχές της χώρας.  To φετεινό Πάσχα (2023), θα το περάσουμε καλύτερα από το περυσινό, αρκεί να έχουμε θετική διάθεση και θα βρούμε τρόπους να χαρούμε και να δούμε αγαπημένα πρόσωπα.

Η ομάδα του Γλυφάδα metropolitans, σας εύχεται Χρόνια Πολλά!  Χριστός Ανέστη!

Υγεία, αγάπη, ευτυχία και πνευματική ανάταση σε όλο τον κόσμο!


Να περάσουμε καλά όλοι και του χρόνου, ακόμα καλύτερα.

Αλήθεια, γνωρίζουμε γιατί σουβλίζουμε αρνί το Πάσχα;

Οι Έλληνες σουβλίζουμε αρνί την Κυριακή του Πάσχα, αλλά γνωρίζουμε από πού ξεκίνησε το έθιμο αυτό;

Πώς ξεκίνησε το συγκεκριμένο έθιμο και συνδέεται με τη μεγάλη γιορτή της Αναστάσεως; O αμνός συμβολίζει τον Χριστό, διότι ο Ιωάννης ο Βαπτιστής, είχε παρομοιάσει τον Ιησού με τον αμνό θεού που θα πάρει στις πλάτες του τις αμαρτίες του κόσμου.

Σε μια παράλληλη αλήθεια, πάλι, το σούβλισμα του αρνιού, έγινε καθοριστικό σημείο χαράς και γιορτής και υιοθετήθηκε απ’ τον ελληνισμό, γιατί αρνιά υπήρχαν σε όλη την Ελλάδα και ήταν εύκολη η λήψη κρέατος σε έκτακτες περιστάσεις. Παρ’ όλα αυτά, τίποτα καλύτερο από τον καλοψημένο οβελία…


 

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

Θέλουμε να σας ευχηθούμε πολλές Αναστάσεις/Ανατάσεις. Από κείνες τις μικρές και καθημερινές, αλλά και τις μεγάλες που τις νομίζαμε “απόρθητες”. Μιας και θαύματα δεν γίνονται πια. Ή μήπως γίνονται; Έστω μικρά και ταπεινά… Αυτά που ξαφνικά, σού δίνουν φως και πολλή χαρά.

Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά!

easter