Υποδεχόμαστε αυτή τη φορά τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Χάρο, με τον συνδυασμό «Η Γλυφάδα  γυρίζει σελίδα» και υποψήφιο Δήμαρχο Γλυφάδας, τον Στέλιο Θεοδοσόπουλο. «Είμαστε Δημότες Γλυφάδας, αυτοδημιούργητοι, άνθρωποι της κοινωνίας, αποδείξαμε και αποδεικνύουμε καθημερινά τι μπορούμε να πετύχουμε, Πολίτες που στην πολιτική, κοινωνική και επαγγελματική μας πορεία δεν χρειαζόμαστε να εξαργυρώσουμε κανένα «γραμμάτιο» από τους μηχανισμούς της εξουσίας, κεντρικούς και αυτοδιοικητικούς», τόνισε ο υποψήφιος σύμβουλος στη συζήτησή μας, αλλά ας δούμε πιο αναλυτικά, τις πολύ ενδιαφέρουσες απαντήσεις του, στις ερωτήσεις μας.

 

 

Γ.m.: Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς και γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά;

Χ.Χ.: Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά. Σάς ευχαριστώ που με φιλοξενείτε στο Γλυφάδα metropolitans.

Διαμένω από μικρό παιδί στη Γλυφάδα, όταν οι γειτονιές της πάνω από την Γούναρη ήταν χωματόδρομοι με βοσκοτόπια και το κέντρο της, ήταν γεμάτο από Αμερικάνους στρατιωτικούς.

Σπούδασα στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και κατέχω πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών, είμαι έγγαμος με 2 κόρες. Έπειτα από 35 χρόνια υπηρεσίας αποστρατεύτηκα με τον βαθμό του Ταξίαρχου του πυροβολικού.

Αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά διότι αγαπώ τη Γλυφάδα, ζω εδώ με την οικογένειά μου, γνωρίζω την πόλη, τους ανθρώπους και τις γειτονιές της και πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω να γίνει καλύτερη.

Έρχονται στιγμές που διαπιστώνουμε ότι το να κάθεσαι σπίτι και να περιμένουμε πάντα από τους άλλους να δώσουν λύση στα προβλήματά μας δεν είναι ό,τι καλύτερο. Ως Δημότες πρέπει να ασχοληθούμε πιο ενεργά, να προβληματιζόμαστε, να υποβάλλουμε προτάσεις, να καταθέτουμε τις ιδέες μας. Η κριτική απʼ έξω είναι εύκολη, αλλά δεν προσφέρει. Αντιθέτως εκ των έσω βλέπεις τα πράγματα πιο ξεκάθαρα.

Πιστεύω ότι όλοι όσοι ζουν στη Γλυφάδα ή σε οποιαδήποτε πόλη, θα έπρεπε να ενδιαφέρονται για τα κοινά. Το τί γίνεται στην πόλη σου, οι πολιτικές αποφάσεις, οι παρεμβάσεις που γίνονται, επηρεάζουν τον τρόπο και την ποιότητα της ζωής σου. Γιατί λοιπόν να είμαστε έξω από τα κέντρα που επηρεάζουν καταλυτικά τη ζωή μας;

 

Γ.m.: Γιατί με τον συνδυασμό «Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα» με υποψήφιο δήμαρχο τον Στέλιο Θεοδοσόπουλο;

Χ.Χ.: Ο υποψήφιος δήμαρχος Στέλιος Θεοδοσόπουλος είναι αυτοδημιούργητος άνθρωπος, καταξιωμένος επιστημονικά, επαγγελματικά, κοινωνικά, αυτοδιοικητικά, με πραγματική διάθεση προσφοράς ως πρόεδρος των εθελοντών δασοπροστασίας – δασοπυρόσβεσης.

«Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα» είναι συνδυασμός πολυσυλλεκτικός με αξιόλογα στελέχη και υποψηφίους από όλες τις παραγωγικές τάξεις και χωρίς την παρεμβολή παρωχημένων κομματικών ιδεολογημάτων που τόσο έχουν βλάψει τον τόπο μας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Στέλιος Θεοδοσόπουλος διαθέτει πραγματική εμπειρία ως πρώην αντιδήμαρχος Γλυφάδας και έχει καταρτίσει ένα πρόγραμμα πλήρες, μελετημένο και ρεαλιστικό. «Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα» είναι ο συνδυασμός που εγγυάται τη χρηστή διοίκηση, είναι θεματοφύλακας της αξιοκρατίας και της διαφάνειας, με σεβασμό στους θεσμούς, φιλικός προς τις επενδύσεις.

Είναι αυτός που υποστηρίζει ότι ο Δήμος Γλυφάδας, οφείλει να πρωτοστατεί στις εξελίξεις της περιοχής και να μην παραμένει αμέτοχος σε επενδύσεις, που έχουν τη δυνατότητα να σταματήσουν την αιμορραγία των νέων μας στο εξωτερικό, όπως η επένδυση του Ελληνικού.

 

Γ.m.: Ποια θεωρείτε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που υπάρχουν στη Γλυφάδα;

Χ.Χ.: Όπως γνωρίζετε πολύ καλά και σεις που θέτετε την ερώτηση, στο πλαίσιο μιας συνέντευξης με περιορισμένο χώρο, η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι γενική. Αν θέλαμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα όπως του αρμόζει θα χρειαζόταν πολύς χρόνος και χώρος, γιατί τα προβλήματα μας είναι πραγματικά πολλά.

Στο πρόγραμμα της παράταξης μας αναφέρονται με σαφήνεια όλα αυτά.

Θα προσπαθήσω πάντως να κάνω μια, έστω επιγραμματική αναφορά στην αντιμετώπιση τους που είναι και το ζητούμενο για τους δημότες μας.

Το πρώτο που θεωρώ ότι πρέπει να γίνει είναι να επιτύχουμε μια διοίκηση φιλική και ανοιχτή προς τον πολίτη.

Η έναρξη εκστρατείας κατά της εγκληματικότητας, η δημιουργία κέντρου Προστασίας του Πολίτη με δομές πρωτοβάθμιας υγείας, ιατρούς, ασθενοφόρα, Δημοτική Αστυνομία στις γειτονιές η πολιτική προστασία, η πρότυπη διαχείριση αποβλήτων, ο οικονομικός εξορθολογισμός του δήμου με την κάλυψη όλων των υποχρεώσεων του και η δημιουργία νέων πηγών εσόδων με ανεύρεση νέων πόρων από Ευρωπαϊκά προγράμματα, είναι ενδεικτικά  όσων έχουμε προγραμματίσει.

 

 

Επιπλέον η  μείωση των δημοτικών τελών για τους επαγγελματίες κατά 20%, η ανάπτυξη διαδικτυακής καμπάνιας για την προβολή της Γλυφάδας, η βελτίωση των υποδομών του δήμου της Παραλίας, των αθλητικών εγκαταστάσεων η ενίσχυση των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης μας, η συντήρηση και αναβάθμιση όλων των υποδομών και δημόσιων χώρων του δήμου μας όπως παιδικοί σταθμοί αθλητικοί και πολιτιστικοί χώροι και χώροι στάθμευσης, είναι μικρά και μεγάλά προβλήματα που ζητούν την λύση τους για να ανακουφίσουν την καθημερινότητα το δημότη μας και να προσδώσουν προστιθέμενη αξία στην πόλη μας.

Θα μπορούσα να αναφέρομαι στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της πόλης μας επί πολλές ώρες και πάλι θα αισθανόμουνα ότι δεν τα έχω καλύψει όλα. Όσο για τις λύσεις, είμαι αισιόδοξος.

Πιστεύω ακράδαντα ότι όταν αγωνίζεσαι και διεκδικείς, πάντοτε επιτυγχάνεις. Η επιτυχία χρειάζεται επιμονή, υπομονή και συνεχή  προσπάθεια για την κατάκτηση των στόχων μας που δεν είναι άλλοι πάρα η βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη μας και η πόλη μας να αποτελέσει Δήμο πρότυπο ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

 

Γ.m.: Πείτε μας τρεις λόγους ώστε ένας Γλυφαδιώτης να επιλέξει τον συνδυασμό του Στέλιου Θεοδοσόπουλου και να σας ψηφίσει για δημοτικό σύμβουλο;

Χ.Χ.: Στην περίπτωση που οι Γλυφαδιώτες με εμπιστευτούν με τη ψήφο τους και αποτελέσω μέλος του νέου Δημοτικού Συμβουλίου που θα προκύψει από τις εκλογές της 26ης Μαΐου, πιστεύω πως μπορώ να συμβάλω ώστε να δημιουργήσουμε ένα Δήμο – πρότυπο, με σύγχρονες δομές και λειτουργίες, που να υπηρετεί με αμεσότητα και χωρίς ταλαιπωρίες τους δημότες του.

Πρώτον πιστεύω ότι, τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να συγκεντρώνει το πρόσωπο που θα αναλάβει το «τιμόνι» της Γλυφάδας προκειμένου να έρθει η ουσιαστική αλλαγή της σελίδας στη πόλη μας, είναι πρόσωπο ευρείας αποδοχής που να διασφαλίζει ισχυρή παρουσία και φωνή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Προσωπικότητα που να ενώσει τους Δημότες της, πάνω από κόμματα και παρατάξεις, όπως είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Στέλιος Θεοδοσόπουλος.

Δεύτερον, έχουμε στόχο να δημιουργήσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις εκείνες που θα επιτρέψουν στη Γλυφάδα να γίνει μια σύγχρονη πόλη, μια πόλη που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις της ευρύτερης περιοχής μας.

Τέλος, η πολύπλευρη εμπειρία και οι σημαντικές διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες που έχω αποκτήσει από την πολύχρονη υπηρεσία μου στο Στρατό Ξηράς, θεωρώ ότι αποτελούν εγγύηση, ότι η παρουσία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι χρήσιμη και ότι θα μπορέσω να συμβάλω στο δημοτικό έργο και στην επίλυση των προβλημάτων, μέσα από δημιουργική σκέψη, καινοτόμες ιδέες, σύγχρονη αντίληψη και συλλογική προσπάθεια.

Όραμά μας είναι να γίνει επιτέλους η Γλυφάδα μας, μια πόλη που θα είναι για τους κατοίκους της, πόλη ασφάλειας, ευημερίας και προόδου, να προκαλεί υπερηφάνεια στους δημότες της και θαυμασμό στους επισκέπτες της.

Γ.m.: Σε περίπτωση που εκλεγείτε, σε ποιους τομείς θα επικεντρώσετε το ενδιαφέρον σας;

Χ.Χ.: Είμαι πεπεισμένος ότι αν μου δώσουν τη δυνατότητα οι συνδημότες μου να τους εκπροσωπήσω θα προσφέρω σε θέματα ασφάλειας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Κάθε σύγχρονος Δήμος που θέλει να βελτιώνει την ποιότητα ζωής και να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις ανάγκες των δημοτών του, πρέπει να προσφέρει στους δημότες του, πρώτα και πάνω απ΄ όλα, ασφάλεια. Δεν μπορεί να υπάρξει ποιότητα ζωής και οικονομική ανάπτυξη χωρίς έννομη τάξη και εσωτερική ασφάλεια.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσω στην κοινωνική μας πολιτική. Οι δημότες και ειδικότερα οι άνθρωποι με αυξημένες κοινωνικές ανάγκες, (μονογονεϊκές οικογένειες, τρίτη ηλικία) στο Δήμο ζητούν «αποκούμπι» και εμείς πρέπει να μπορούμε νʼ ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Χρειάζεται λοιπόν να δημιουργήσουμε τις δομές και τους μηχανισμούς αυτούς που θα μας επιτρέψουν να είμαστε πράγματι στο «πλευρό» του κάθε δημότη που μας χρειάζεται.

Οφείλουμε όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά να οδηγούμε τις εξελίξεις και να πρωτοστατούμε με καινοτόμες ιδέες και δράσεις, προς όφελος των Δημοτών μας.

Με την κοινή προσπάθεια όλων μας, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Δεν περισσεύει κανένας και δεν εξαιρείται κανείς. Η παράταξή μας αγκαλιάζει όλους τους Γλυφαδιώτες. Πιστεύουμε στη δύναμη των πολλών. Η πόλη μας δεν πρέπει να χάσει άλλο χρόνο. Θέλουμε αυτό που αξίζει στην πόλη μας και μαζί θα το υλοποιήσουμε!

 

Γ.m.: Ενόψει των Δημοτικών εκλογών, θα θέλαμε να στείλετε ένα μήνυμα στους Γλυφαδιώτες.

Χ.Χ.: Οι υποσχέσεις και οι μεγαλόστομες εξαγγελίες δεν χωρούν στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα. Το μόνο που θέλω να σας πω είναι ότι θα εργαστώ σκληρά και με υπευθυνότητα, καταθέτοντας τις ιδέες, τις προτάσεις και τις γνώσεις μου με γνώμονα τη βελτίωση της πόλης μας. Πιστεύω ότι μπορούμε να ζήσουμε σε μια καλύτερη Γλυφάδα. Αξίζουμε μια καλύτερη πόλη. Το χρωστάμε στην ιστορία της. Το χρωστάμε στις γενιές που έρχονται. Η παράταξή μας «Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα», με τον υποψήφιο Δήμαρχο Γλυφάδας Στέλιο Θεοδοσόπουλο, χρειάζεται την ισχυρή εντολή σας, για να δώσει προστιθέμενη αξία στην πόλη των παιδιών μας.

Θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας. Θα τιμήσουμε την ψήφο σας.

 

Σάς ευχαριστώ θερμά για τη φιλοξενία.

Γ.m.: Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!

 

 

Ποιος είναι:

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964, είναι Ταξίαρχος εα Πυροβολικού και Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, έγγαμος με δύο κόρες.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Διοικητικό Στέλεχος στο όπλο του Πυροβολικού στο Στρατό Ξηράς 1988-2018

Διετέλεσε Διοικητής σε 4 Μονάδες εκστρατείας.

Διευθυντής τμήματος Δημοσίων Σχέσεων σε Μεραρχία 2007-2009.

Τμηματάρχης της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων του Στρατού 2013-2017.

Υποδιευθυντής Πυροβολικού του Στρατού Ξηράς 2017-2018.

 

ΓΛΩΣΣΕΣ Αγγλικά – Βουλγαρικά

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

 

Ενεργό μέλος του Συλλόγου Γονέων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας

 

 


ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 

follow us on twitter