“ΕΜΕΙΣ”: Χρόνια Πολλά Μητέρα!

Με αφορμή τη γιορτή της Μητέρας στις 14 Μαίου 2017 εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλες τις μητέρες και στέλνουμε την ειλικρινή μας αγάπη, σεβασμό και θαυμασμό.

Μητέρα είσαι εσύ η σημερινή γυναίκα η τόσο απασχολημένη, που επιφορτισμένη με τον ρόλο του επαγγελματία εργάζεσαι περισσότερες ώρες από τον σύζυγό σου και καλείσαι να αποδεικνύεις συνεχώς την επαγγελματική σου αξία έναντι των αρσενικών συναδέλφων σου. Eπιστρατεύεις την ιδιότητα σου της νοικοκυράς-συζύγου πηγαίνεις τα παιδιά σου σε περισσότερα μαθήματα και παιδικές χαρές από όσα σε πήγαινε η μάνα σου, ενώ προσπαθείς να ανταπεξέλθεις στα πρότυπα της κοινωνίας για την τέλεια γυναίκα. O πρώτος ρόλος σου μέσα στην οικογένεια είναι αυτός που σου δώρισε η φύση προνομιακά, αυτός της μητέρας.

Ένας πραγματικά υψηλός ρόλος, που για να πετύχει έχει ανάγκη σοβαρής επένδυσης σε χρόνο και κόπο. H ενασχόληση με τα παιδιά σου αποτελεί την καλύτερη επένδυση για το μέλλον τους.

Να θυμάσαι ότι επιλέγεις εσύ πώς επιθυμείς να θυμούνται τα ανέμελα παιδικά χρόνια, οφείλεις να υιοθετήσεις μια ισορροπημένη στάση σωστής κατανομής των δραστηριοτήτων σας. O ρόλος της μητέρας είναι εκείνος που μειώνει τις τριβές και αυξάνει τη διάθεση για δημιουργική ενασχόληση.

Nα ενδιαφέρεσαι για την ισορροπημένη διατροφή των παιδιών σου, την καλή ψυχική και σωματική τους υγεία, να συζητάς τους προβληματισμούς τους, να καθησυχάζεςι τις δικαιολογημένες ή μη ανησυχίες τους. Eπίσης να τονώνεις την αυτοπεποίθησή τους, να ακούς τα σχέδιά τους, να καταλαβαίνεις ή ακόμη να μαντεύεις τις επιθυμίες τους.

Eσύ μπορείς να τιθασεύσεις τις εξάρσεις και να διατηρήσεις τη γαλήνη και την ισορροπία ολόκληρης της οικογένειας. Kαι όλα αυτά αντλώντας από τα τεράστια αποθέματα υπομονής, επιμονής, αντοχής και δημιουργικότητας που έχεις.

Εσύ είσαι που παίζεις σε πολλά παιχνίδια με πολλούς παίχτες. Μην ξεχάσεις όμως ποτέ ότι εμείς οι γυναίκες είμαστε οι πρώτες που χτυπήθηκαν από την κρίση, ανεργία, ανισομισθία, μερική απασχόληση, φτώχεια, κοινωνικό αποκλεισμό και ανεξέλεγκτα ωράρια των καταστημάτων.

Ο αγώνας μας για μια καλύτερη ζωή των παιδιών μας θα είναι διαρκής και μεγάλος.

Ένωση Γυναικών Γλυφάδας ‘Εμεις’

Η Πρόεδρος

Λένα Μαυρακάκη