ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

 

Διαδικτυακή εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Αθήνας – 23.1.2022 στις 19:00

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχοντας αποτύχει στη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την κοινωνία, έχοντας μετατρέψει διαδικασίες του δημοκρατικού κοινοβουλευτισμού σε παρωδία και έχοντας επενδύσει στο δόγμα “Νόμος και Τάξη”,  επιδίδεται πια ανοικτά σε ένα κυνήγι μαγισσών λογοκρίνοντας, στοχοποιώντας, κατηγορώντας και ενοχοποιώντας κάθε διαφορετική φωνή και άποψη. Η δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη και της Γιάννας Παπαδάκου, η φίμωση δημοσιογράφων και καλλιτεχνών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνιστούν διαδοχικά πλήγματα έναντι της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας και παράλληλα δείγματα γραφής ενός αυταρχικού καθεστώτος.

Απέναντι στη διαφθορά και την εκδικητικότητα απαντάμε με την ενίσχυση των δημοκρατικών αρχών και αγώνες υπέρ της ελευθερίας του λόγου, της διαφάνειας, της δικαιοσύνης και της ισονομίας. Απέναντι στην πανικόβλητη κυβέρνηση, απέναντι στο καθεστώς Μητσοτάκη απαντάμε ότι είναι:

“Επικίνδυνοι για τη δημοκρατία, για τη χώρα, για όλους μας. Ήρθε όμως η ώρα για τους τίτλους τέλους. Και για μια νέα προοδευτική αρχή. Ήρθε η ώρα η υπόθεση της πολιτικής αλλαγής να γίνει υπόθεση όλων των δημοκρατικών πολιτών.”, Αλ. Τσίπρας, 16.1.2022.

Στη βάση του έντονου προβληματισμού της για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, η Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Αθήνας διοργανώνει την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022 στις 19:00 διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Λογοκρισία -Δημοκρατία – Διαφάνεια στα ΜΜΕ» με ομιλητές τους:

  • Κώστα Αρβανίτη, ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ /The Left
  • Γιώργο Κατρούγκαλο, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
  • Γιάννα Παπαδάκου, δημοσιογράφο

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Βούλα Κεχαγιά.”

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το fb: