Διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες από τον Δήμο Γλυφάδας

Είκοσι τόνους τροφίμων διένειμαν συνολικά οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Γλυφάδας το πρώτο δίμηνο του 2016. Στο Δήμο λειτουργεί ένα δίκτυο κοινωνικών δομών που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό μαγειρείο (συσσίτιο) και κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο. Στις παραπάνω δομές είναι εγγεγραμμένες 730 οικογένειες που αριθμούν 1.717 μέλη, εκ των οποίων 150 σιτίζονται καθημερινά με μερίδες μαγειρεμένου φαγητού. Πρόκειται κυρίως για συμπολίτες μας που λόγω της οικονομικής κρίσης βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Ειδικότερα, ο Δήμος Γλυφάδας, μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου, διένειμε για το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου στους δικαιούχους συμπολίτες μας τα ακόλουθα:

12.000 κιλά πορτοκάλια και ακτινίδια
1.400 κιλά κοτόπουλο
900 λίτρα λάδι
1.797 τεμάχια ζυμαρικά
1.100 τεμάχια ρύζι
1.279 τεμάχια όσπρια
977 τεμάχια τοματοχυμό
1.136 τεμάχια γάλα
694 τεμάχια κριθαράκι
730 τεμάχια ζάχαρη
730 τεμάχια αλεύρι

«Ευχαριστούμε όλους όσους συνεισφέρουν καθημερινά στην μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για να ενισχύσουμε τους αδύναμους συμπολίτες μας, μέσα στην πολύ δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε. Η στήριξη από τις επιχειρήσεις της πόλης μας, τους συλλόγους, τους φορείς, τα σχολεία, αλλά και εκατοντάδες πολίτες είναι πολύτιμη για τη συνέχιση της προσπάθειας αυτής», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της διανομής ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

«Παρά τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των συμπολιτών μας, έχουμε βάλει στόχο να μην αφήσουμε κανέναν συνάνθρωπο μας χωρίς στήριξη. Κάθε δύο μήνες πραγματοποιούμε σταθερά μια μεγάλη διανομή που περιλαμβάνει, εκτός από τα τρόφιμα μακράς διάρκειας, φρούτα, κρέπες και λάδι. Ταυτόχρονα συνεχίζουμε την καθημερινή παροχή (και Σ/Κ) φρέσκων τροφίμων και μαγειρεμένων φαγητών», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Κοινωνικής Μέριμνας, Άννυ Καυκά.

 

Επισυνάπτονται φωτογραφίες